Ursäkta röran.

Jo alltså, om ni undrar vad som händer. Jag är under ombyggnad - eller rättare sagt, jag försöker hitta tillbaka till mina en gång i tiden minimala kodnings-kunskaper. Jag försöker göra om bloggen, det går långsamt för ont om tid har jag gott om, och motivationen tryter, och det tar tid att läsa sig genom kodningen och testa sig fram.

Men den som väntar på nåt gott... :]


Första och sista gången för i år.

Jag är precis nyduschad efter premiärturen på skidor i elljusspåret. Det var bra längesen jag stod på ett par skidor sist (högstadiet? Jag vet att jag missade den enda skiddagen i gymnasiet). Och det märktes. Jag kände mig som skidornas Bambi. Men under vad som kändes som fyra kilometers uppförsbacke så trippade jag bra mycket längre än så.

Jag nostalgitrippade genom hela min skid-historia, ända till väldigt unga år.

Bland annat till förskolan då det var frivillig skidtävling och det bara var två tjejer som ställde upp i tjejklassen. Jag och Ida. Ida vann, jag kom sist. Men jag var så gryyymt nöjd över att ha kommit tvåa :D Inte illa skidat. Men jag minns att Ida hade mycket snyggare skidor än mig, och min lycka till trots kunde jag inte låta bli att fundera över om det nog var därför hon vann över mig.

Härmed vill jag slå hål på myten om snygga skidor och förhoppningsvis hjälpa någon annan 7-åring till starkare tro på sina skidor. Jag och Em köpte nämligen likadana skidor igår och trots att jag stakade tills mina triceps blödde så kom jag inte ikapp.

Döm inte skidarn' efter skidan.

Fiskarvintern är här.

Jo, jag måste ju visa lite bilder från de senaste dagarnas brutala snöattacker.

12 timmars stillastående bil.


Plogbil



Det har varit lite svårt att ta sig fram både med fordon och till fots. Cykla har definitivt inte stått på agendan... Därför fanns det bara en sak att göra.


Införskaffa fiskeskidor!
Och, varför inte. Det är ju miljövänligt också, så låt det bli isbjörnstipset No2. Kör i vind!

Ny kategori - mer substans?

Stora problem, små lösningar. Små problem, stora lösningar?
Vilket som, hotbilden växer och framtiden ser allt kärvare ut. Det har väl inte undgått någon att vi är på väg mot en miljökatastrof av större kaliber. Diskussionen pågår hurvida det hjälper att vi adopterar en orangutang, släcker toalampan eller källsorterar - eller om det är en fis i rymden och att vi egentligen måste ta till långt mer drastiska åtgärder.

Jag tror på på båda sidor i debatten. Klart att större åtgärder måste vidtas, men den enskilde kan inte strunta i sitt ansvar. Därför viger jag härmed denna kategori till planetens framtida grönska, mina barnbarns osynliga inandningsluft och till Nordmalingsborna så att de slipper ha ren i rabatterna på bakgården. Dessutom har jag sedan länge glidit ifrån det verkliga ämnet på det här bloggen - renoveringen :]


Isbjörnen tipsar:
Handla beggat! Nya sänggaveln = blocket.se.

 

 


Hantverkarn' goes skenfeminist.

Alla systrar och medkvinnor där ute! Nu är tiden äntligen här! Nu är det dags att slänga ut rakhyveln! Damernas batteridrivna vän No2 är här!


_____________E_p_i_l_a_t_o_r_n_______________



Att epilera benen är ingenting.



I jämförelse med ljumskar eller armhålor.



Shopoholics going wild.

Idag har jag och Emmy suttit och klickat hem kläder från asos.com :D Vi hittade massor som hamnade i kundvagnen, men efter några timmars letande så lades dom ut på marknaden eftersom vi varit inaktiva (fönstershoppat) och någon annan hann före och knyckte våra storlekar. Men men, några plagg är på väg hem. Bland annat:

Babydolldress
Haha :D milajk. Imorgon blir det dessutom en tripp till Skeå. Med allt vad mellandagsrea innebär :D
Dessutom har jag avancerat i Guitar Hero idag. Jag kan sjunga OCH spela gitarr samtidigt! Snacka om simultanförmåga!

God Jul!

Grinchen och Tomten hälsar God Jul!


Hantverkarn' goes hasselbacks.

Det blir inga hemkokepären
Till årets griljerade gris
Men ge inte upp riktigt än
Jag löser det på mitt vis


Jag har fått det tunga ansvaret för potatisen till julbordet.

Bara rim och reson.

Hellre vintervit än smutsgul.
Snön är viktig såhär runt jul.
Snart är även isen här
liksom min årliga hockeykarriär!
Imorgon är det dopparedan'
med massa gris och marsipan!

Jag vet int hur lång tid det tog att få ihop det här rimme'
Nånstans mellan tio minuter och en halvtimme.
Det kanske inte blev så himla kul
Och jag är fin och du är ful.

Nä, nu blev det ett jädra ståhej.
Imorgon sticker jag till Flarken.
Där ska jag käka leverpastej
och titta ut över åkermarken.
Tack å hej!

Tre av tre till tre d'n.

Som sagt. I söndags var det 3D-premiär. Avatar. Och alltså, jag säger såhär. Se den!! Fast inte nödvändigtvis i 3D. Men filmen alltså! Så stööööört bra. Bästa filmen på länge. Det var som en dröm, som en annan verklighet. Och vi blev faktiskt lite besvikna när vi kom ut ur salongen och in i vår snöiga verklighet. Snö i all ära, men Pandora! Det är ett ställe det.

Min nästa tanke efter att jag blivit besviken på vår trötta, gråa värld var att jag aldrig ska börja spela rollspel. Man skulle kunna påstå att det är beroendeframkallande och att det twistar ens verklighetsuppfattning en del. Vilket som - en grym film som förtjänar sina scores på IMDb.com.


3D gluggar.

Ett tarftigt försök att hålla bloggen vid liv.

Hund blöder på örat. Katt ropar efter mat. Em snusar i örat. Jag luktar gott när jag har tvättat mig. Vi är väldigt trötta. Men glada. Ikväll var det lilla hjulafton. Jag vann 2 paket. Em 3. Felicia 4. Jag fick ett paket av Felicia :D

God hjul god natt.

Hantverkarn' övar kallsup.

jag... trött... simmat... 50 minuter.

puh. mat.

Simone svarar.


Allting handlar om balans.

Nattligt beslut.

En blir två, två blir en. Helt plötsligt är vi ett hushåll. Och väldigt snart ska det här hushållet börja prenumerera på hälsa. Mer om det senare. Nattinatt!

Strollan söker studiebidrag.

Nu har jag gjort en ansökan om att bli fattiglapp. Inväntar besked och hoppas det går igenom.

Hantverkarn' goes Rudolf.

Jag vet inte riktigt vad som hände. Det bara small till. Jag hörde att dagen/natten har varit den kallaste hittills. Och det kan jag hå-hå-hålla med om. Jag gick utan mössa och vantar till jobbet och man skulle kunna säga att jag inte gör om det. Men det är himla mys! Nu börjar det närma sig nånting som kan kallas vinter. Kanske ligger den kvar till jul om termometern fortsätter visa lägre än -10. Brr...

Solsken skådat från balkongen, idag vid 10-tiden :D

 


Den brutala verkligheten.

Det är väl ingen hemlighet att jag är lite efter. Jag vet många som skulle ge mig medhåll i det uttalandet. Här kommer i varje fall ett andra uttalande som slår hål på alla tvivel vad gäller det första uttalandet.

District 9 (2009) var riktigt häftig.


DDD.


På fredag har Avatar biopremiär. Det blir min livs första 3D-upplevelse, och jag tror det blir en bra upplevelse :] Fast vi var lite sega med att boka biljetter, så vi ser den inte förrän på söndag.

Bulle i ugnen :D

Igår gjorde vi ett försök att kolla ikapp julkalendern. Vi kom till avsnitt 5 innan vi båda somnade i soffan. Inget ont om julkalendern, den är faktiskt rätt kul :D I varje fall, under nåt av de avsnitten vi såg skulle Stålhenrik (spelad av Henrik Ståhl - askul!) baka lussekatter. Och vi blev lite i bakartagen. Så idag har vi bakat diverse lussebröd.

Mmmmandelmassa!

Jag: Vi kan väl göra små lussekatter för det blir så mycket bröd om dom är för stora.

Em: Ja, det låter som en finfin idé.

Hehe... eller?

Hantverkarn' goes audiofil.

Första matchen. MMA. Jag blev duktigt sugen på att börja fightas själv faktiskt. Fast när Thaiboxarna äntrade ringen satt jag mest och väntade ut ronderna. Sen kan jag för min värld inte förstå varför de ska envisas med att spela den där "musiken" under matchtid i thai. Det påminner om 3-åringar som slamrar med kastrullock samtidigt som de försöker spela säckpipa. Nä, det ska vara som när man går på hockey - musikdiciplin under matchtid, men under avblåsning eller periodpaus dammar man av högtalarna med nån riktig dunka-dunk :] Precis som igår.



På tal om. Dagen har också gått i musikens tecken. Em har utökat vår mediahylla med en spelare och en Sub, så idag är det jag som har dammat av nånting - min cd samling :] Det är riktigt mys att hitta tillbaka till cd faktiskt. Och efter att ha jämfört måste jag säga att det är grymt mycket bättre kvalla på cd än att spela mp3-filer via datorn.

Varde liv, och död följde.

FYI, for your information (ett uttryck jag lagt till (o)vanan att använda till som tätt):
  • Em har kommit hem, forevah!
Vilket i sin tur förmodligen innebär:
  • Döden för denna blogg :]

Hehe. Jag ska försöka att hålla den vid liv, fast helt plötsligt har jag själv fått ett liv utöver Stargate och jobb som jag ibland har alternerat med att skriva av mig här. Hmm, nu låter det som om jag erkänner alla storbloggare som no-lifers. Och det kan nog säkert stämma :] Och hoppsan, där erkände jag visst mig själv som en storbloggare, vilket också säkert kan stämma ;D

Som sagt, skrämmande smart, säg till om ni inte hänger med i resonemangen.

Battle of Botnia -09

- You got tickets?
- Tickets to what?
- To the GUNSHOW!!

Mr Magu goes for the title.

Igår var det helkväll hos M&M. Deras lyckade flytt och min förhoppningsvis utstakade framtid firades med ölprovning och Nintendo Wii:

Gott resultat, bortsett från Jul Mumma'n. Jag får fortfarande kväljningar när jag tänker på hur den smakade. Som såpa! Och jag skojar inte! Det var det vidrigaste jag druckit! I vanliga fall heter det ju alkoholmissbruk att hälla ut öl :P Det räckte med två klunkar för mig. Först en. Sen en andra, för "riktigt så illa kunde det väl inte vara?" Men jo.

 

Wii sysselsatte oss med tv-spel istället :] Tussen drog sitt strå till damernas lag men Magnus stod som ständig vinnare ändå.

Jag och Mirjam tackar för insatsen, det är ju tanken som räknas.

 


Snipp snapp snut-slut.

Chefen hotade med att polisanmäla mig för diverse påhittade upptåg eftersom jag inte kan jobba kvar där nästa år som planerat. Jag skrattade lite nervöst...

...jag kanske ska försöka se det som en komplimang? He-he :S


;]


Annars har jag gjort absolut nada idag (läs igår). Eller jo! Jag har lyckats vända på dygnet. Vid 18-19tiden somnade jag i soffan och vaknade när Sandra ringde och väckte mig vid halv elva(?). Efter det har jag flera gånger varit tvungen att fundera över var i veckan jag befinner mig - onsdag eller torsdag? (svaret var då tisdag) Simone kastrerades  idag (läs igår, igen) och jag skulle "hålla koll" på henne när hon rantade runt i lägenheten efter narkosen. Haha, det är seriöst bland det söt-roligaste man kan se! :D Fast som sagt, det gick sådär. Slocknade i soffan :] Fast hon lever och pratar på.

Få se nu, jag somnade i soffan, hade torsdag när jag vaknade - min vardagsmatematik säger mig, att om jag går och lägger mig igen nu, då är det fredag när jag vaknar! Och på fredag kommer Em hem - forevah!!

Jag är skrämmande smart. Gonatt.

Livets Liseberg.

I mitten av November tog jag emot ett väldigt trist besked. Jag fick avslag på min ansökan till Polishögskolan. Sen dess har jag försökt komma på andra delar av livet som motiverar och peppar. Jag är nämligen lite sådär att jag har svårt att blicka framåt om jag inte har ett mål att blicka mot. Den senaste månaden har varit precis sån, svårmotiverad.

Men jag fick nyss ett samtal.

Från polisens rekryteringsenhet.




18 JANUARI!!!


Jag såg det snöa, jag såg det snöa...

Som svar på tal kom det snö. Stora labbar till flingor. Allt som allt kanske det snöade i 20 minuter. Men det var inget som låg kvar. Det var som om Moder Jord ville få tyst på min klagosång. Men se den gubben gick inte!

Här kommer ytterligare ett klagomål gällande snöbristen: Det är ständigt mörkt utan snö! Det går inte en arbetsdag längs vägen som jag inte håller på att köra över en eller annan oklipsk människa som prompt måste gå i vägrenen istället för på cyckelbanan  - utan reflex! Sånt himla vuxengnäll om de där jävla reflexerna, men det är fan sant att man inte syns. Särskilt eftersom svart alltid är det nya svarta och folk alltid går klädda i svart. Dag som natt, svart som natten. Ständigt mörker. Jag säger då det - svart är förenat med livsfara.

Men! Jag har hittat en lösning! (jag lever inte som jag lär utan glömmer alltid reflexen innanför dörren när jag går hemifrån). Kolla in detta:

C Me reflexspray! Finns både vattenlöslig och permanent. Går att spraya på djur och textilier.
Syns inte i dagsljus. Smart ju!


Sen har jag en dalkulla till kollega som inte håller med mig. Hon menar att det är bra att snön inte lyser med sin närvaro, och att det är snön som i själva verket är det som utsätter våra liv för fara. Man skulle kunna tro att det är halkan som är hennes främsta argument. Men icket. Ha överseende, hon är trots allt dalkulla ;]

Hejsan andra advent.

Trots ihärdigt radiolyssnande i jobbilen  och ett antal hembesök så tog det ändå flera timmar innan jag kom på att det är andra advent idag. Ops!

Fast vad sjutton spelar det för roll? En advent hit eller dit? Det får bli hur många advent som helst, men en sak är säker. Det blir banne mig ingen jul förrän det kommer snö! Tills dess kan vi ju tända hur många ljus vi vill.


"With great power..."

Med förmågan att ta sinnes-långa sovmorgnar kommer också förpliktelser att kunna laga rediga brunch'ar. Här kommer favorittipset till dig som kanske just klivit upp ;]

Omelett


1. Stek på varlfri fyllning. Jag valde bacon, halloumiost och champinjoner.


2. Krydderi efter smak.



3. Lägg fyllningen på en tallrik på sidan. Vispa 2 ägg med en skvätt vatten/mjölk och kryddor och stek på medelvärme tills det har stelnat nästan helt.


4. Tillsätt fyllning.


5. Men bara på halva!


6. För sen vänder du andra halvan över! Man kan gärna strö lite riven ost över fyllningen, men jag skippade det idag för jag valde halloumiost till fyllningen.


7. Voilà! Servera med grönsaker, en kopp te och Stargate.


Vilken värld lever vi i, egentligen?

Igår var jag med om en liten omskakande händelse som fick mig att börja fundera.

Jag och Sandrich gick på stan, för ovanlighetens skull ;], och som vanligt låter man blicken glida över alla människor på stan och de man möter. På väg in i en galleria slog det mig att det var nånting som inte riktigt stämde. Och detta något var riktigt out of the ordinary. Men jag kunde inte sätta fingret på vad det var. Denna insikt varade ca 3 sekunder. Men det var 3 sekunder för mycket för att vara okej.

Jag hade fått ögonkontakt med två individer i mötande folkmassa, och det visade sig att dessa två individer var inga mindre än Sid och Ekorren från Ice Age. Jo jag lovar. På väg ut ur gallerian. Det obehagliga var att jag inte reflekterade över det! Som sagt, det tog säkert tre sekunder innan jag fattade att dom egentligen inte borde möta mig i en galleria.

För mycket film och virtuella verkligheter är min första reflektion.


Min andra reflektion: varför tog jag inte autograf?!


Två i en, eller en i två.

Igårkväll såg jag två filmer. Två, av varandra oberoende filmer, som båda handlade om journalistik/media/fotografi i  underutvecklade länder. Vad är oddsen?

Jag vill i alla fall rekommendera båda två!

City of God (Cidade de Deus) (2002)

The Hunting Party (2007)

I'm one thing short.

Jag skulle gärna ha lite vinter nu. Lite mys. Och sen gärna lite julstämning. Den är tyvärr obefintlig. Jag gör några tafatta försök att hitta den, men det går sådär. Julkalender, julmust, apelsiner, ljus och pynt...

Jag börjar nästa ana att den välkända julkänslan från barndomen inte kommer infinna sig igen.

 

Nån fler som känner som jag? Jag lovar att tala om när/om känslan infinner sig och hur jag hittade den. Wish me luck.


Je hitte nå klä'a å sånt me'.

Ullkappa: Do or don't?

I did!

_____________________________________________________

 

Pennkjol: Do or don't?

I did!

___________________________________________________

 

Em, min älskade älskling, du betalar nästa hyra va? ^^ Puss! XD


Framtidens revaxör.

Upptäckte något väldigt bekvämt på hotellet igår:

Kranen! Den är högre än vanliga toalettkranar. Nästan som en kökskran. Min insikt var dock inte av det bekvämaste laget. Jag skulle tvätta ansiktet och stack in huvet därunder. Tänkte inte på att hela huvet gick in under så rätt var det var spolade strålen rakt in i örat!

 

Huvudsaken man lär sig nånting :]

 

Sen funderade jag lite lätt över var Nya Testamentet var. Jag kollade lådor och skåp på rummet men hittade det inte. (!) Det brukar ju finnas väl synligt på varje hotellrum. Nu vill jag vara noga att påpeka att jag inte har något emot religion, men jag tror dock väldigt starkt på religionsfriheten. Därför känns det lite obehagligt och påtvingat att se NT brevid snabbtelefonen ner till lobbyn när man kliver in på ett hotellrum. Jag menar, även om jag är kristen så finns det ju människor från andra religioner som också sover på hotell... anyway... Det kändes rätt bra att dom plockat bort den...

...fast inte helt och hållet!

Dom körde den lite mer sofistikerade varianten: i lobbybokhyllan, bland romaner och historieböcker :]

 


Årets julkalender.

Imorse såg vi julkalendern, eller, jag snarare tvingade upp Sandra för att titta på Superhjältejul med mig och hennes pappa :] Första avsnittet får goda betyg. Jag skrattade två gånger på 15 minuter!  Det tycker jag bådar gott för kalendern. I år tror jag faktiskt att kalendern  är hämtad direkt ur verkligheten...


Stål-Henrik

total ripp-off av:

Supar-Em?

Nu frulle.

RSS 2.0