Ett fall för djurskyddet?

Jag har fått för mig att fotografier gör ett hem mer personligt. Som en följ av detta resonemang har jag fått en fixidé som jag bara inte kan släppa. I hallen, på väggen mitt emot ytterdörren, vill jag sätta upp massa foton. På Em, mig, familj och vänner. I en härlig blandning av fina och glada bilder. Alla foton ska ha vit ram för att få nån form av helhet. Nog för att lägenheten blir mer och mer hemtrevlig för varje dag som går, men jag tror att det ger en extra bra känsla när man kommer och dessa bilder är det första man ser.

Nu har jag alltså gått från fixidé till handling och beställt framkallning på ett par noggrant utvalda bilder.

Resterande planer för hallen är som följer:
  • Sänka taket en aning för att fälla in spotlights.
  • Pappas fixidé är att också fälla in små halogenlampor och man ska kunna tända "smålamporna" och spotarna  var för sig och på så sätt få mysbelysning i form av en stjärnhimmel.
  • Behålla bröstpanelen men fixa till den.
  • Sätta nån riktigt snygg tapet ovanför. Kanske en lite mörkare?
  • Mörktgrått stenlaminatgolv.
  • Kasta ut de två omaka garderoberna som säkert stått där sedan huset föddes på 70-talet. Urk.
  • Kanske bygga garderob med skjutdörrar om man inte hittar nån passande större garderob att köpa.
  • Byrån ska målas om och få hitta sin plats nån annanstans i lägenheten. Någon annan, smalare möbel ska få ta dess plats. Vilken det blir får stjärnorna i taket utvisa :]
Ja, det är väl den ungefärliga planen för hallen, och vad jag vet så har Em inte lämnat in något VETO. Fast jag har inte kollat med min sekreterare än :P Förhoppningsvis ska vi få detta klart... nån gång. Vardagsrummet står dock först i kön.

Hallen just nu.

De två stackars pellefanterna som hänger lite avigt gör just nu ingen annan nytta än att inte gå sönder och sprida glas överallt. Jag vet inte hur deras framtid ser ut ännu. En ram skulle inte vara fel, eller ett hem för omplacering.

Någon? :]


Drömmössan för drömvintern!

Inatt drömde jag en sån där filmdröm. Det snöade, sånt där mysigt yrande små-flingit snö. Inte för hårt och isigt, inte bitande i kinderna eller blåsigt så det känns som nålar i ögonen. Utan perfekt mjukt snö, som fyllde himlen och landande sakta. Allt annat står still. Underbart harmoniskt.

Men jag kom ihåg att jag blev lite förvånad att det snöade redan i september. Och sen blev jag lite besviken när jag insåg att det inte skulle ligga kvar. Men trots det kändes det bra att vakna, och jag längtade riktigt till den dagen.

Det kanske var därför jag fick ett ryck och stickade klart mössan. Trots att det har varit soligt idag och på tok för många plusgrader för att snart vara oktober så har jag ändå haft den på mig när jag och Sandra snurrat runt på stan. Mjo, det blev rätt varmt :] Men äntligen har jag en mössa som passar mitt melonhuvud :D


Jag kanske inte är helt bakom ändå. Jag har inte behövt riva upp en enda gång idag!
:D
Kramelikram

Stickigt läge.

Lägesuppdatering:

Jag har en känsla av att jag tagit mig vatten över huvet. Nu har jag rivit upp mössan 4 gånger redan. Eller så är jag helt enkelt värdelös på handarbete. Jag lyckas inte få samma flätmönster som i receptet.


Linda skulle ut med Gaston och passade på att rasta mig också.

Som en annan mupp.

Det har tagit mig en dag (tre) att få grepp om hela situationen. Polistesterna, ja vad ska jag säga? Jag har ingen aning om hur det gick. Jag blev först flådd och filéad för att sen få bada i en bitter marinad av fördomar och personangrepp. Sista dagen landade jag på grillen, och de såg inte ut att gilla maten.

Jag kan omöjligt känna mig bättre till mods inför antagningsbeskedet i november.


Idag har jag inte gått i många knop, samtidigt som jag fått ovanligt mycket gjort. Märklig matte. Sandra har varit min side-kick hela dagen - eller har jag varit hennes? Lökplantering (japp, sen jag skrev om lökar och fiskar det inte hänt nånting), matlagning, bakning och en vända på stan. Jag beklagade mig över att jag varje vinter har samma problem med mössa. Inget som lyckas skydda mina stackars öron mot vinterns ilskna bett. Jag slängde ur mig nånting om att jag borde sticka mig en egen som fyller mina behov. Hux flux tog hon fram ett mönster (recept om jag får använda mina ord) på nätet, och innan jag visste ordet av satt vi på bussen för att inhandla stickor och garn.

Här kommer mupp-potpurriet för helgen.



Inte snällt.


Och nån vanlig bild.
Höga kusten. Det ser varmt ut, men det är det inte!


och en bild på mössan-to-come:

Nästa steg är halsduken... drömma går ju :]


Från A till Y. Radiotjänst ringde idag :] Hihi, och jag behövde inte ens ljuga! :D

R - Vi har fått din nya adress, ska tv-licensen stå i ditt namn?
J - Öhm, nä, vi har ingen tv :D
R - Okeej... planerar ni att skaffa?
J - Öhm... näääe. Nä.
R - Mhm, okej. Tack så mycket, hej då.

Otroligt övertygande :] Jag väntar finbesök inom nån vecka. Och då menar jag inte Em, utan nån i gul jacka, namnskylt, block och en brinnande penna. För att inte tala om en brinnade passion för sitt jobb! Välkommen in säger jag, här finns inget att se. Bokstavligt talat :D

Testernas test.

Idag:

  • läkarundersökning + isokai styrketest.
  • anlagstest - dataprov (ordförståelse, talföljder, kartongvikning etc)
  • psykologsamtal
  • vända på stan
Rätt nöjd med min prestation.
Nu:

  • matt
  • trött
  • nervös
orkar inte hitta på nåt att skriva. Kvällsfika och sängen.
Hoj.

Två lösningar i en härlig smäll.

Jag har löst mitt förkylningsmysterium. Som alla vet är förkylningen värst på morgonen och på kvällen. I det här fallet är det inte alls fyrkyligt på kvällen, utan bara på morgonen. Det är som om min kropp försöker bli frisk (duh). Men förgäves känner jag mig lika krasslig på morgonen. Det har hållit på såhär i ett par dagar nu.

Ungefär lika länge som jag har haft sängen under fönstret. "Pucko, skyll dig själv som ställer sängen där" kan man ju tycka. Det tyckte jag i alla fall. Tills jag undersökte om det drog från fönstret. Förbryllad upptäckte jag att det inte gjorde det. Men...

Aah, ni ser.


Helnöjd insåg jag att enda sättet att bli av med kraxet skulle vara att flytta sängen. Och hux flux har jag löst den lilla tvisten jag och sängen hade angånde dess placering. Final call. Inte under fönstret.

Hah!

Fladdermöss i magen.

Nervositeten växer. Det var rätt svårt att äta frukost imorse. Men jag vet att jag måste, får jag inte i mig ordentligt på morgonen så växer huggtänderna på mig, mina ögon smalnar av likt en elak katts och fram mot lunch är jag beredd att döda. Ungefär.

Men efter att ha tvingat i mig det jag hittat längst in i kylen och skrapat i mig det som torkat fast på diskbänken så mådde jag fortfarande inte särskilt bra. Istället sämre. Magen klarade inte av att bearbeta mat och fladdermössen som svärmar runt där inne.

Imorgon bär det iväg till Stockholm och de sista testerna till Polishögskolan.

Kanske dags att börja packa?


Third second thought.

Efter att själv har läst inlägget och jämfört så måste jag säga att jag fastnade för den grafiska fågel/träd tapeten.
Efter kostnadsberäkningar kommer jag fram till att den fondväggen skulle kosta oss...

4609,76 kr.

Svettigt.


Fortfarande sugen... :]

Second second thoughts.

Yster följde mig och kollade tapeter. Jag var tvungen att få ris och ros på mina tankar. Jag visade väg-foto-tapeten som jag tyvärr inte tyckte var lika snygg den här gången. Men men. Jag fotade och tänkte dela med mig. Snälla, dela med er av era tankar! Jag är så ingrottad just nu att jag knappt vet in eller ut längre :P



Tanken var först att ta den helt svart-vita. Men sen för att få in lite färg (eftersom många möbler är svarta/grå) funderade jag på den med blå himmel. Men sen började jag tycka den var ful och struntade i alltihop.

Vad sägs?


På eco.se kunde man provtapetsera med andra tapeter. Här kollade jag in några grafiska fondväggar jag gillade. Alltså, antingen eller...
ingen?


Hittade denna i katalogen också. Men... jag vet inte om jag gillade den. Fast, vad vet jag egentligen just nu? :P


Aaah, jag älskar den här. Det blev en lite halvbra bild. Det är inte riktigt så orange utan lite mer åt beige. Trots att jag nog skulle gilla den lite mer i orange... Den fanns också i vit botten och med grått mönster. Men den var lite tråkig. Den här vill jag ha i köket. Den är så härligt livlig och detaljerad utan att bli för mycket. Jag är riktigt imponerad över att alla figurer går ihop på nåt vis. Gilla gilla.


Och så det gemensamma golvet för kök och vardagsrum. Svart ek. Jag hittade ingen bild på nätet och fotot blev sådär. Färgen påminner lite om shifferplattornas färg.
Vi har tittat lite på det förut men varit tveksamma. I veckan var jag dock in till en familj som lagt det i köket, och det blev skita-bra. Jag föll pladask.


Bokstavligt talat, jag snubblade över tröskeln...


_______________________________________________



Tja. Vad ska man säga. Nu går planerna i svart-grått och en foto/grafisk fondvägg. Kanske med färg i. Kanske inte. Våra svarta mattor kommer troligtvis hamna på auktion och nånting med mer färg måste nog in. Det enda som just nu sätter färg på vardagsrummet/matsalen är stolarna till bordet. Gräsgröna. Och en knallröd klocka.

Som sagt, öppen för ris och ros, funderingar och andra alternativ.

Hantverkarn' goes riktig husmor.

Japp, den här gången är det for real. Inget halvdant här inte.

Eftersom jag klev upp omänskligt tidigt i onödan så kunde jag ju ändå passa på att använda min förmiddag till något vettigt. Jag gick igenom lite tapetkataloger och hittade en intressant tapet. Till köket... Inte till vardagsrummet vilket var vad jag letade efter. Ingenting till vardagsrummet. Några idéer föddes men inget som egentligen är värt att sätta ord på.

Eller jo, okej då :]

Jag funderar på nån fototapet på kortsidan i vardagsrummet. Gärna nån enkel, i svartvitt. Inte för plottrigt. Jag hittade en härlig bild på en kurva med äng på sidorna och en låg sol över skogen i bakgrunden. Em skulle älska den, han skulle vilja flyga fram genom kurvan på hojen. Jag vet att jag vill det. Sen på långsidan en fondvägg i nån färgad tapet med mönster. Men jag hittade inget konkret. Resten... grått? Golvet är fortfarande en gåta.

Efter att ha grävt runt bland alla kataloger åkte jag till Plantagen och inversterade i något jag länge velat göra. Jag köpte lökar. Det är här husmor kommer fram, igen. Jag köpte alltså lökar och jord för att plantera i en stor kruka och få härliga blommor till våren. Jag införskaffade tre olika sorter, med olika blomtider så att vi får njuta hela våren. Jag ska plantera dom i samma kruka, med den tidigaste överst, och den senaste underst. På så sätt kommer dom upp efter varann och förhoppningsvis innan föregående hunnit dö bort :] Vi får se hur det går.



Yrkesodling. Jag säger då det. Jag måste bokstavligt talat varit grön om fingrarna för det var den jorden hon rekommenderade, bara genom att titta på mig ;]


Sen köpte jag snittblommor. Det var ett sånt där impulsköp. Som när man står och väntar på sin tur i kassan och tittar på allt godis som ligger i hyllorna brevid och inser att man nog är sugen på godis trots allt. Precis så var det.



Men kunden före mig tog sån ofantligt lång tid på sig så jag fortsatte titta vilka spännande ting som fanns runt mig. Helt plötsligt blev jag sugen på fisk. Märkligt.


 



Tja,jag måste trots allt säga att jag är rätt nöjd med min dag. Och i detta nu har jag lins- och rotsakssoppa på spisen.

Fina fisken :]

 

 


Tillbaka i skolbänken.

Idag inträffade det där typiska, när man kommer till skolan och första lektionen har blivit inställd, eller den morgonen då man glömt att man fått sovmorgon av någon anledning. Bortsett från att jag inte glömt, utan att informationen varit bristfällig. Just typiskt. Jag började inte alls 8 imorse, utan 12. Just typiskt.

Dessutom har jag ett ypperligt exempel på det jag skrev om tidigare, om att vara efterklok. En timmerbil utanför Lycksele välte häromdagen, på grund att den dåliga vägen i kombination med en snäv kurva. Men det märkliga är att det hände för tredje gången. Jag tycker att Vägverket eller vilka det nu är som tar beslut om restaurering av vägar, borde ta och spika fast golvlisterna. Innan nån trampar snett.


Hantverkarn' goes bloggerska.

Som bloggerska har jag insett, efter att snurrat runt lite bland andra bloggerskor, att man får fler läsare om man publicerar bilder på sig själv. Och vem vill inte ha fler läsare? Efter nogrann analys av hur bilderna ska se ut så har jag kommit fram till följande:

  • Man ska vara sminkad.
  • Man ska ge sken av att man ser ut så till vardags.
  • Man ska ha nåt förföriskt i blicken.
  • Man ska gärna puta med läpparna.
  • Man ska se antingen slarvigt sexig eller uppklätt sexig ut.
  • Ens egen arm ska synas, så att det syns att man tar kort på sig själv.
  • Eller så ska det vara en sån närbild att det "inte syns" att man tar kort på sig själv.
  • Framför allt ska man göra alla andra avundsjuka.

Jag har försökt anamma alla dessa punkter och baka ihop dom i mina allra bästa bloggprofilbilder. Noterna pussmunnen.


Twister utan dess like.

In Bruges (2008)

I say no more.

 

 

 

 

 

 



Touching.

Birds of America (2008)

Bakmostrar är vi allihopa.

Hantverkarn' goes riktig husmor och bakar eget bröd:



Huhu, nästan eget bröd.



Men gott blev det i alla fall:




Sen gjorde jag ett försök att ta en panoramabild på sovrummet:


Egentligen vill jag inte att sängen ska stå som den gör. Jag vill kunna ha långa gardiner och inte riskera att slå skallen i fönsterbrädan. Men jag dansade runt med sängen igår och försökte hitta vad som kändes bäst. Och... mot min egen vilja så känns detta bäst. Det blir för mycket labyrintkänsla om man ställer sängen med gaveln mot nån av långväggarna. Vi får se hur det blir. Tills vi fått upp gardiner får det se ut så här.

Baksidan av framsidan.

Idag, första gången på väldigt länge som jag har tränat. Sista blogg-daterade träningspasset var i slutet på augusti. Men riktigt så längesen kan det väl inte vara? Eller?

Jo. Förmodligen.


Men jag har ju haft ett och annat för mig. Det har framför alls varit den ökade smärtan i knät som fått mig att trappa ner. Men, alla ansikten har ett namn! Ibland också på latin. Chondomalacie är namnet på detta nylle. Det var en fantastisk känsla att komma till en läkare som var bombsäker på vad det var. Och det bästa är att det kommer bli 100% bra. Så småningom.

Till saken. Jag och Egal körde benböj idag. Och lite rygg, kronlyft. Det gick bra, tekniken sitter i ryggmärgen. Jag tar det lite lugnt med knäna och benmusklerna nu, mest för att jag inte har musklerna längre. Annars hade jag lätt tagit 100kg!

Minst.

Vad som krävs innan politikerna agerar.

När nya lagar och reformer tar vid så finns det ofta en bakomliggande katastrof som drabbat en människa eller hela mäskligheten. Och vi frågar oss alltid samma sak: ska det behöva gå så långt? Jag tror jag har svar på frågan. Japp, precis så långt måste det gå innan vi förstår att vi måste förhindra att just detta ska inträffa, igen. Det kanske också kan kallas att lära av sina misstag.

Här i min lilla regering har precis detta inträffat. Katastrofen drabbade min fot, och alla mina invånar-tår förfäras över att det ska behöva gå så långt att någon blev skadad. Och precis som i den stora världen där ute tog regeringen tag i frågan direkt efter missödet. När det egentligen hade kunnat förhindras.

Jag har spikat fast golvlisterna.

Spiken i kistan.

Där kom den, jag har väntat på den, fruktat den, men trots allt inte vidtagit några motåtgärder för att undvika den. Så egentligen får jag skylla mig själv.

Spiken - i - foten. Hälen.

Alla könsord, svordomar, förbannelser och syndfulla uttryck jag kan rann ur min mun som ett vattenfall. Jag låter bli att återge dom. Det värsta av allt, jag var precis färdig att åka till jobbet. Det var bara att plocka upp telefonen. Jag kan vara tjurig, jag sjukanmäler mig inte för minsta förkylning. Men den här satans list-spiken bokstavligt talat golvade mig. Jag tar mig ingenjävlastans.

Det börjar bli dags att spika upp dom där förbannade listerna snart.



Min syndiga ramsa är på väg ut igen... så jag bryter här.

Kom igen ordning, infinn dig!

Man skulle kunna tro att vi har en vitvarusamling i köket. Och så är fallet, för tillfället. Tyvärr.

What do you do?

En mer glädjande bild:

Kylkogård.


På spisen just nu:

Vadå varierad kost? Kåldolmar till lunch - självfallet!


Hyllan har flyttat hem från stugan:

Den här hyllan började sina dagar hos mormor och morfar som köpte den ny, som sin första bokhylla.
Mormor: ååh, vad roligt! Ska du vårda upp den nu? Olja in den kanske?
Jag: Njaa, jag ska måla den vit.
Mormor: Ehm.. eeh.. ja-ha.
Jag: Hehe.

Not gonna happen.

Good vs. Bad.

Dagens

+ skrev nästan klart nya ansökan till polisen.
- den är inte klar.

+ Simones son, Arne flyttade hem till mig.
- han är tovig, smutsig (fd. vit) och luktar.

+ bakade äppelpaj idag.
- lyckades bränna en paj å de grövsta.
+ tur att jag gjorde två.

+ grannen ska flytta så jag kan kasta över våra tomma kartonger till han.
- synd att han inte städar och badar katter också.

+ jag är förhållandevis pigg.
- klockan är egentligen tokmycket för min del.

+ nu har jag äntligen bestämt mig för att slå igen mina två blå.
- nu har Arne bestämt sig för att det är dags att föra en ljudlig monolog. I min säng.

Produktiv och avslappnande stughelg.

Jag har precis kommit hem från stugan där jag varit sen i fredags, med mammi, pappi, systeri, brori, mormori och morfari. Jo, jag tog med mig mitt mobila internet, men vad förväntade jag mig? ;P Det är alltid något som ska göras när man är där. Den här gången tog jag tag i mitt sovrum. Jag är ju lite i renoveringssvängen skulle man kunna säga :] Det låg en trasig korkmatta med parkettimitation på golvet, under det var det spikat masonitskivor. Och underst - ett fantastiskt trägolv! Lackat och klart! Allt åkte på brasan :D

Vi hade med oss skrivbordet från förra lägenheten, sängar finns det gott om i stugan. Överkasten är gardiner som hängde i "gluggen" förut :P Sängbordet slipade jag ner lite lätt för att eventuellt måla i ett senare skede. Soffan är mamma och pappas gamla från före min tid, som har stått i förrådet. Soffbordet var mormors föräldrars. Gardinen i fönstret har matchande överkast för enkeltsängar. Jag har hittat det ena, det andra ska finnas i någon garderob eller skrubb någonstans i stugan.

 

Japp, jag måste medge att jag är rätt nöjd. Väggarna ska målas om så småningom. Men jag vet inte riktigt vilken färg. Det ska matcha till brunt och orange. Just nu känns hela rummet aprikos. Huga! Min skolkeps dök till och med upp! Lite suddiga bilder, men så blir det när man envisas att fota utan blixt. Detta var lördagens alster. Idag, söndag, var alltså det mesta gjort, så vi åkte på utflykt istället. Mormor hade gjort en tårta och jag försökte hitta kladdkake-receptet nånstans lång inne i hjärnan. Vi kan väl säga att det gick sådär, den är inte ens värdig att vara med på bild :] Jag gjorde en kott-avbild av syrran, slående likhet måste jag säga!

Jag hittade några lingon vid sjön och kände att det var dags att ta ut min hämnd på moder jord, då det inte gick så bra när jag gav mig ut för att plocka kantareller för några veckor sedan. Dessutom behöver jag lingonsylt till mina kåldolmar som jag gjorde innan vi åkte till stugan. Jag fortsatte mitt plockande när vi kom tillbaka till stugan. Men det är inte det lättaste att plocka lingon. För den som planerar en razzia i skogen kan jag meddela att man måste tänka som ett lingon, vara som ett lingon. Man måste BLI ett lingon! När jag väl hade försatt mig i ett lingons sinnesstämning så gick det av bara farten. Jag fyllde min bunke utan att behöva lämna stugan ur mitt blickfång.

 

En sång hör ju till, såklart. Här kommer en kontring till kantarellsången.

Lingonsången:

Melodi: Små lätta moln.

 

Små röda bär, ser jag på ett hygge, ett hygge fullt med bär.

Jag har fullt med småbarr i min nya sko.

Men jag ska ändå bära guul-det hem till mitt bo.


Väl i mitt kök, ska jag koka sylten, sylten till min gröt...

... och sen nånting om att lingon är bättre än kantareller, men jag fick aldrig till det riktigt :]

 

Mina kåldolmar med mormors lingonsylt. Jisses så gott!

 


An act of war?

Jag måste nog dementera allt jag sagt om att jag och Simone är kompisar. Trots mina försök att stänga hennes flyktvägar har hon ändå lyckats smita till grannens balkong, och vägrar komma tillbaka. Jag fattar inte, vad är det som är så speciellt med hans balkong? Är det hans utemöbler som lockar? Men jag har ju levande växter på balkongen! Jag tycker det borde locka mer. När jag kallar på henne vänder hon bort huvet...

Knacka på hos grannen? Jo, det har jag redan gjort, ett par gånger. Men jag tror han jobbar såna där vanliga arbetstider. Det värsta är att jag snart måste cykla hemifrån för att möta mamma så vi kan hämta kylen.

Jag hoppas han inte är allergisk, för hans balkongdörr står på glänt (förmodligen tillräckligt mycket glänt för hennes lilla skapelse). Jag får lämna en lapp i hans nedkast. Hantverkarn' goes lappkärring.



Skåpstädning.

Jag är helnöjd med dagens prestation på jobbet. Jag lyckade lösa anagrammet i dagens korsord i morgontidningen! Och jag hade bara tre ledbokstäver. Nörd nörd nörd. För den som fortfarande sitter och fnular på "mina nangofåglar" kan jag stolt meddela att det blir finalomgångarna :D

Jag och Simone har börjat bli kompisar, hon tittade faktiskt fram från under soffan en stund. Men nu måste jag dammsuga där gamla kylen stått, vi får se vad hon säger om det. Gamla kylen står numera nere i trapphuset, som en väldigt ful inredningsdetalj. Hoppas inte grannarna misstycker.







Och sen har vi tredje debiteringen på Visa-kortet.

... och nu har jag bokat flygbiljett hem från Stockholm. Skönt att ha det gjort, men jag måste säga att kortet har gått ovanligt varmt idag :P

Den nya kissen har landat. Simone :] Just nu ligger hon under garderoben i hallen. I don't blame her. Tjoskar och Matgalf har ju besudlat hela lägenheten. Jag skulle också vara livrädd om jag var lika liten som hon.

Dags att göra kvällsrutin och pillra isäng. Natti.

Årets andra impulsköp.

Jahapp, jag fick instruktioner via telefon vilken tv det var jag skulle köpa. Jag hoppas det blev rätt, för nu har jag betalat och väntar på leverans :]

Älskling, du kan väl ringa mig och verifiera. Puss puss.

Årets impulsköp.

Japp, då har jag gjort årets impulsköp. Och det var inte en dag för tidigt! En systemkamera med ringfunktion :] Jag är nöjd. Fast det är ett nytt märke, så jag kommer få huvudbry när jag ska skriva mess. Snart kommer det massor med bilder... jag ska bara läsa igenom 1,5 meter manual först :P

Det nya kylskåpet väntar på att bli hämtat också. Det blir imorgon! Yes! Egal och hans kombo var just här och hjälpte mig bära ner den trasiga kylen i trapphuset. Tacksam :D

Få se, nått mer... jo, jag har fått i uppgift av Em att köpa en tv som han spanat in.

Och sen var det en grej till, jag får en ny inneboende ikväll. Djurskyddet måste akut hitta ett hem åt en 6-årig hona som dom just fångat in. Hennes kombo är fortfarande på vift, men han ska också flytta in så fort dom fått tag i honom.

Och listerna ligger kvar på golvet :] Väldigt produktiv dag måste jag säga :D

Hantverkarn' goes riktigt ensam!

Jag glömde en annan av dagens stora händelser. Tjoskar och Matgalf flyttade. Tjoskar lämnade ett minne i form av ett rivsår på min arm när han inte ville in i transportburen... aaw, kärlek. Men men, jag är övertygad att dom får det bra, dom kommer trivas sååå!

Men det är rätt ensamt, fast skönt att inte behöva gömma all mat man plockar fram ur kylen, och att inte behöva barrikadera dörren till soptunnan :P Jag kommer nog ta in en ny liten stackare som behöver tak över huvet. Men då blir det inte lika länge :P

Nu blir det Stargate, det var galet längesen! Natti.

Hantverkarn' goes golvad.

Ett ordentligt cut i pekfingertoppen och massa sågdamm i näsan, men nu är golvet klart! Och jämarns så bra det blev! :D Det står en blomma i fönstret och jag har tänt ljus på fönsterbrädan, ställt in säng och sängbord. Känns riktigt bra faktiskt! Lite tomt på väggarna bara...

Men, det är ju inte klart ännu, alla lister måste upp, och taklisterna måste målas om, jag måste köpa en ny taklist och hörnlister till panelen, några lister måste sågas av eftersom väggen blivit lite kortare av panelen och dörrkarmarna lite kortare på grund av nya golvet. Och alla vet ju hur snabbt det går att sätta upp lister ;] Det är väl gjort om ett år skulle jag tro :P

Jag lovade bilder, men Em har åkte iväg igen imorse, han tog kameran och mitt hjärta med sig. Han kommer tillbaka i oktober. Men jag ska försöka få tag i en kamera innan dess. Har ju i och för sig mobil-kameran, men den är väl inte den bästa (går för övrigt i mobil-köpar-tankar, det var ju faktiskt snart 3 år sen sist).

Nästa projekt börjar ta form, vardagsrummet. Jag har målsättningen att ha det klart innan Em kommer hem. Så han slipper vara hemma i en byggarbetsplats, och för att vi ska kunna köpa tv :] För vi sa att vi inte köper tv förrän rummet är klart -morot- :D

Ät kladdkaka med smör.

Haahahaa, Em håller på att baka kladdkaka och vill att jag ska läsa upp receptet för honom.

"... 2. Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan på 150 grader mitt i ugnen i 30-40 minuter. Vispa grädde så länge..."

Jag undrar hur lång tid det tar att göra smör.

Sen hittade jag penslarna också ;D ehm, tjaa... dom var inte i min väska. Haha, men det är bra, penslar kan man inte ha för många av :]

Golvförvirring.

Okej, jag har insett att det är grymt opraktiskt med knallvitt golv. Nog för att jag är rätt nitisk med min städning, men nån måtta får det vara. Jag skyller min tillfälliga sinnesförvirring på sömnbrist.

Vi har i alla fall börjat lägga golv i sovrummet nu, jag får fokusera på det. Återkommer med bilder ;]


Som en blixt från ovan.

Jag fick en vision nu på lunchen, en vision för vardagsrummet. Det är ju ett rätt stort rum och jag vill att vi ska få ihop hela rummet till en helhet trots att det inhyser "matsal" och tv-rum. Som jag skrivit tidigare så vill jag inte att det ska vara ett rum plockat ur en katalog, utan det ska vara personligt. Och så är jag lite trött på feg-inredning. "Skare va så skare va" :] Rummet är avlångt, vi har svart matbord, svart bokhylla, gröna stolar, svarta ryaliknande mattor och så ska jag göra soffbord och tv-bänk av SJ-pallar samt att vi ska köpa en ny soffa som ska passa in. Här kommer visionen:

På långsidan av rummet (som soffan kommer så mot) sätter vi en tapet, med färg och mönster. Mycket färg :] Jag vet inte vilken ännu, det vet man när man ser den. Resterande väggar målar vi (vita/ljusgrå, eller en ljusare nyans som går igen i tapeten?). Sen är det ju golvet. Vad sägs om vitt klickgolv? :D Golvet fortsätter in i köket som vi också ska totalriva och göra nytt. Kanske med matta mörkgrå luckor? Där har vi ljusgrått kakel vid diskbänken som vi planerar behålla. Färgen finns i detaljer, gardiner och textilier. Kanske en snygg tapet på långsidan i köket också? 

Hm. Hur låter det?

På tal om. Igår tapetserade jag klart sovrummet och målade nästan hela panelen ett andra varv. Em ska nog måla klart och försöka börja lägga golvet nu medan jag jobbar :] -vill hem!-


Jobbar i motvind och medvind.

Statistik:
Igår tog det 30 minuter att cykla hem
Idag tog det 18 minuter, trots uppförsbacken och motvind.
Med lite vilja så går det ;]

Em har grundmålat panelen och satt upp några våder medan jag jobbade. Jag ska göra mitt bästa för att få det klart ikväll, men min bättre hälft har åkt på bastukväll så det återstår att se hur långt jag kommer ;] Tapeterna sätter vi upp kant i kant så det ska nog gå bra :] Och jag är inte helt främmande med pensel heller ;P

Det börjar likna nåt nu, men ni får bestämma för er själva ;]



Gandalf gillar det i alla fall. Eller så är han glad att vi har fönstret öppet så han kan sitta ute på fönsterkarmen... på andra våningen :/ Jag har ju mina åsikter om det, fast han verkar ge katten i vad jag tycker :P

Bra resultat!

Vi tapetserade till sent igår och klev upp tidigt imorse för att fortsätta innan jag skulle på jobbet. Jag är inte riktigt konstruerad för att syssla med precisionsarbete klockan 7 på morgonen. Helsnurrigt! Men vi fick till hörnet riktigt snyggt :D All cred åt Em <3 Nu har vi ungefär hälften av tapetseringen kvar. Just typiskt att jag måste jobba när vi har sånt flyt (ta i trä!) :]

Trots att jag cyklat mina 5 km till jobbet i morgonkylan så har jag ändå inte riktigt vaknat till. Snurr snurr...


Det blev svårt att måla.

Det var ju själva f-n att vi ska tappa bort penslarna när vi ska måla. Vi hittar dom ingenstans. Inte i lägenheten och inte i bilen. Jaja. Så går det när man bestämmer sig för att renovera innan man fått ordning på stöket :]

Vi börjar tapetsera istället :]

Ränderna som aldrig går ur.

Den som inte har levt utan ugn vet inte hur jobbigt det är. Idag gjorde jag tacopaj! Fantastiskt! Passade på att duka fint och tända ljus :] Observera flyttkartongerna, hehe. Men man måste ju ta sig tid att njuta även i de mest kaotiska av tider.

Annars har vi jobbat med väggen idag. Vi har rivit, spacklat och slipat. Men äntligen har vi fått upp all Easy Cover. Dessutom var vi en sväng på stan och letade tapeter. Jag hade spanat in en tapet sen förut, och kunde bara inte släppa tanken på den. Och tur var väl att Em också gillade den :]

En annan fundering: panelen är liggande, och tapeten har lodräta ränder. Kommer det se knasigt ut att ränderna går åt varsitt håll? Jag vet faktiskt inte, det här tapetvalet är en viiild chansning, men jag tror faksitkt det kan bli häftigt med kontrasterna. 

Nu ska vi i varje fall fika lite innan vi målar panelen :]


Hantverkarn' goes kylig.

Nu har vi beställt ett kylskåp. Eller, ett delat kyl/frys-skåp. Vi får det om ett par dagar och det ska bli så otroligt skönt! Vårat lilla kök inhyser idag två fullstora skåp och ett litet kylskåp som suttit under nån diskbänk en gång i tiden. Vårat första kylskåp var trasigt när vi flyttade in, så vi fick delvis ersättning för att köpa ett nytt. Frysen däremot fungerar alldeles utmärkt, fast vi ska försöka sälja den eftersom den bara står och tar plats just nu.

För övrigt är panelväggen klar. Nu ska den bara målas så vi fortsatte sätta Easy Cover. Men, problem uppstod. Undertapeten släppte från väggen, 2 lager släppte! Så det var bara att riva ner och börja från början. Om det finns nåt jag ogillar mer än människor som inte kan göra ett ordentligt jobb, så är det att riva tapet.

Fy, urk och blä.

Örtsalt är den nya silvertejpen.

Dagen har gått i renoveringens tecken. Först började vi med en själsrenovering. Vi åkte ner på stan och shoppade. Jag hittade ett par sjuukt snygga pumadojor, dom var till och med bekväma! :D Sen åkte vi hem och började lägga väggpanel. Det var lite krångligt med första bitarna längs golvet (det blir liggande panel) eftersom golvet inte är helt vågrätt. Men efter en lång telefonkonferens med pappa så löste vi problemet och sen gick det av bara farten.

Igår efter att vi (Läs: Em) hade slitit ner all tapet satte vi två våder Easy Cover för att se hur resultatet skulle bli. Här kommer förmodligen vad som kommer bli veckan tips: använd handskar när ni handskas med Easy Cover, den innehåller glasfiber. Att arbeta med tapeten i kortärmat eller i bar överkropp är inte heller att rekommenderas.

Vi var också tvungna att såga ut i panelen för eluttaget. Men vi hade inget sånt där verktyg som man ritar runda ringar med, så vi fick leta runt i lägenheten efter något som hade samma diameter som eluttaget. Lösning: örtsalt!





Av med klackarna - på med handskarna

Pang!
Starten har gått för renoveringen.

Jag och Em åkte till K-Rauta idag. Med oss hade vi mina päron för expertrådgivning och ett släp som vi ämnade fylla med stort, smått och gott. Vi bestämde oss som sagt för att följa det rådet jag fick om att renovera ett rum i taget och vi börjar med sovrummet. Idag fyllde vi släpet med följande:

  • Panelskivor pärlspont "Panelskivan" - fondvägg
  • Superfix - för att limma fast panelen på betongväggen, galet smidigt!
  • Väggfärg matt antikvit - måla panelen
  • Penslar set om 3 - till färgen ;]
  • "Easy Cover" undertapet - eliminerar underjobbet innan tapetsering
  • Våtrumslim - används som tapetkliser till Easy Cover
  • Laminatgolv Rustik Ek - nya golvet
  • Underlagsfoam - varför? tjaa, det blir väl mjukare under :] och jämnar ut eventuella ojämnheter i betonggolvet
Med släpet fullt såg vi fram emot att komma igång. Em bakade kladdkaka och jag tog loss golv- och taklister. Som med all annan tapet måste underlaget sitta fast i väggen innan vi sätter upp Easy Cover. Vi hittade ett hörn i taket som satt löst och drog såklart loss det, men det visade sig att det var mer som satt löst. Medan jag har skrivit det här inlägget har Em lyckats dra loss all tapet från väggarna :D

Dags för första bilderna från förvandlingen:






RSS 2.0