Hantverkarn' goes kvicktänkt.

Att börja en ny, intensiv utbildning tar lite på krafterna.

Jag: Bla bla bla, och sen bla bla och då ba å sen han ba bla bla.
Em: Du verkar inte vara lika trött idag.
Jag: Jo, jag är trött.
Jag: Fast inte lika trött.

...

Em: När åt du middag ikväll?
Jag: Åtta.
Em: Åtta?!
Jag: Nej, sju. Nej halv åtta. Nej halv sex. NEJ. Hmm... halv sju. Kanske.

Pigg och alert.

Jag har köpt stryk.

Igår:
Jag: Idag har jag slösat pengar.
Yster: På vadå?
Jag: Utrustning till kickboxingen. Handskar, benskydd...
Yster: Men då har du ju inte slösat, du har spenderat. Se det som en investering!
Jag: Mhmm... [skeptisk] 

Idag:
Coach: Har alla handskar idag?
Alla: Jaa.
Coach: Bra, då kör vi lite sparring.
Resultat: 4, eller var det 5? Smockor rakt över snoken. Öm!
Investering i mig själv - my ass!

Grattis Trollhättan!

Nu finns SAAB fortfarande i en fabrik nära dig!

Jag, liksom alla andra industripolitiker, funderar lite över vad Spyker ska ha SAAB till. Jag har själv aldrig hört talas om Spyker Automobile, dock har jag i dagens debatt hört att de har gått i konkurs en gång tidigare. Därför kan jag inte låta bli att fundera över om köpet av SAAB delvis grundas på deras vilja att lyfta sitt eget namn inom marknaden. Ett logiskt sätt att göra det är att byta logga genom att föra in sitt eget namn i SAAB's redan världskända logga. Typ som bilden ovan (jag ska söka tjänsten som produktutvecklare och designer).

 

Men under intesiva arbetsperioder vet ju alla att det är lätt att stirra sig blind. Därför vill jag komma med ett litet tips till Spyker så att deras slutgiltiga resultat inte blir typiskt dåligt ur marknadsföringssyfte:

 

SS Automobile skulle vara ett typiskt dåligt namn.

 


Summer lovin' happen so fast.

Strollan deklarerar att sommaren är här.

Det är 0,5 plusgrader ute!
Plocka fram sandalerna, på med bikinin och packa pic-nickorgen så möts vi vid nydalasjön!

Em köpte dessutom en cykel idag, beg!

Monkey see monkey do.

Igår var det klassråd (aka klassfest) med nya klassen. Rätt intressant att man kan bunta ihop ett gäng människor där ingen känner någon annan och ändå kan man ha så pass roligt som vi hade :]

Men jag lyckades med något som jag aldrig lyckats med förut. Jag stukade stortån. I sängen. I sömnen. Ni kanske har varit med någon gång då man varit så trött att man inte orkat borsta tänderna eller klä av sig eller ens ta av sig ytterkläder etc. Vissa påstår att det är definitionen av att däcka. Jag hävdar att man bara är väldigt väldigt trött. Hur som helst, jag var väldigt trött inatt när jag kom hem, landade på mage i sängen med tårna i 90 graders vinkel. Jag illustrerar:

8 timmar senare vaknar jag och har lite lätt ont i tån.

Hur som helst, dagen efter och pizza är standard. Men ingen av oss hade ork att ta oss till pizzerian så det blev den hemmagjorda varianten.



Nästan precis som i boken.


Fläskfilé, tomat, champinjoner, krutrök, mozzarella och vitlökssås.
High Five!

Zingos fifteen minutes of fame.

Husets inofficiella och numera framlidne Herre.


 


Nya drivmedel.

Allt som sägs i skolan av lärarna är sanning. Så är det. Vi är ju där för att lära oss. Idag när vi hade Hälsa lärde jag mig det här som jag tänkte dela med oss av:

M: Varför tränar vi? Människan har två starka drivkrafter. Ångest och skuld. Kärlek är också en drivkraft... eller, den kanske också bygger på ångest och skuld.

Sug på den :]

På spåret.

Man kan ju inte skylla på vädret när man har gått och blivit med skidor. Man måste åka ändå. Även om vädret är dåligt så kan man inte skylla på det om det går långsamt i spåret.

Under kvällens runda:
Jag: Fan, det står nån på mina skidor!
Em: På mina med!

Hantverkarn' tar en paus.

Härmed vill jag delge att jag nu kommer ta en paus från renoveringsbloggandet. Nånting säger mig att det kommer ta ett tag innan det sätts igång med någon renovering av värde igen. Det kan ha med plugg och därmed ekonomi att göra. Och tidsbrist. Kanske. Men om nånting kommer ske i nybyggarväg så lovar jag att updatera. Så tappa inte hoppet.

Jag vet att ni är många där ute i cybern som blir väldigt besvikna nu, men ha förströstan. Söker ni efter tid att döda, minuter att fördriva och strunt att läsa så kan jag rekommendera en oerhört tidsödande blogg.

---> Denna <---

Vi ses ;]

Till mina studensystrar och bröder...

... eller andra inflyttade i Umeå, till de som redan bor här men är lite osäkra, till dom som skriver en uppsats om buss-kultur, eller till er som bor på annan plats och bara är nyfikna.

Så här åker man buss i Umeå.

On a need-to-know-basis.

Hantverkarn' goes student.

Idag började mitt nya liv. Under uppropet fick vi höra att det brukar vara så mycket information i början att vi inte kan ta in allt, och att de skulle göra det annorlunda i år. Därför ropade de upp våra namn, gav oss ett passerkort och sen fick vi fara hem.

I can do studentlife :]

Surprise!

25 år fyller man bara en gång. Em fyllde i veckan och igår firades det med pompa och ståt. Jag drog ner honom en sväng på stan. Medan jag höll oss sysselsatta var det ett gäng som arbetade som myror i vår lägenhet för att Em skulle få en överraskningsfest han sent glömmer.

 

 

 

 

Jag vill tacka alla som hjälpte mig genomföra det här. Utan er hade det inte varit möjligt. Vi lyckades, vi tog han på sängen. Näck! :D SURSPRISE!! Precis som på film. Fantastiskt. Vi hade dunderkul. Tack för en höjdarkväll och en miljard kramar till alla!

 

Mer bilder

 




Maskineriet kickas igång för ett dygn.

Nu händer det grejer igen! Jag tänkte visa vad som pågått i lägenheten den senaste tiden.

Möbler täcktes över av sängkläder som fick sätta livet till... Väggar skrapades och spacklades.

Sen var det bara att köra. Fondväggen tapetserades, taket målades, resterande två väggar målades.

Det otroliga: Allt under 24 timmar!

Fikarast. Men jag måste säga, det hade inte varit möjligt om inte denna fröken sparkat oss i arslet. Låt mig droppa några rader från hur det har låtit i vår byggarbetsplats:

 

Jag till Sandra: Du jobbar rätt slött för att ha varit den som dragit igång alltihop.
Sandra: Jag är ju arbetsledare...
Jag säger då det.

Vidare diskuterar vi Sandras hårfärg och hurvida den har nånting med hennes intelligens att göra.

Därefter.

Sandra: Jag får inte upp den här j*vla färghinken!!
Jag: Använder du en skruvmejsel?
Sandra: Nä. Ett dockhuvud...

Ironisk eller inte? Vad vet jag ;]

Lätt bästa sen 'Shaun of the dead'.


Zombieland
(2009)

Kungbra. Man kan på riktigt lära sig nåt av den. Den borde ingå Don't Panic Lessons, katastrofkits, ligga brevid tv'n i varje bunker, på plåsterhyllan, i medicinskåpen, receptfritt på apoteket, delas ut på stan som nikotintuggummin och kondomer. Ja ni fattar.

Liten blir stor, större och störst.

Simone har börjat ta för sig. Nu har hon kommit så lång att hon vågar försöka väcka oss. Eller, få oss ur sängen. Hon har en förkärlek till sladdar. Sladdar med kardborre eller gummisnoddar på, för dom ska tydligen vara mjuka att tugga på. Under morgonens försök att få upp oss fick Em's mobilladdare sätta livet till...


Så. God morgon.

Man måste träffa botten för att nå stjärnorna. Eller nåt.

Tänk er:

Helnöjd. Jag har just slutat för dagen. Ledig hela helgen. Öppnar dörren till vårt trapphus och stoppar ner handen i en tom ficka...!

Mina nycklar är borta.

Bara att ge sig iväg och lappa hela Ålidhem (tack Em) med Sandras telefonnummer (så att den som hittar nycklarna inte hittar hem till oss också (smart Em)). Jag gjorde mitt bästa för att inte låta det förstöra min dag. Det gick inte så bra.

Sandra ringer:
- En kvinna på Ålidhem har hittat "mina" eller dina nycklar! Jag sa att jag skulle åka bort men att min kompis Sara ska komma och hämta dom :D

Med en tackblomma i högsta hugg trampar jag dom få kvarteren bort. Kvinnan i fråga tyckte blomman var oförtjänt men jag sa som det var:

- Du vet hur det är när man tappar bort nycklar eller liknande. Man får panik! Min kompis har varit helt förstörd ikväll, helt knäckt! Och det sista hon vill är att få helgen förstörd också. Du har gjort hennes dag.

Och Sandra, kvinnan tackar så mycket för blomman :]

Kalla in Aschberg och Grannfejden.

Dunderfika, med sju sorters hembakekakor (plus kladdkakemuffinsarna med lingon som Em bakade igår). Japp, det är inledningen till julmiddagen hos mormor och morfar jag pratar om. Men när jag dukar inför förrätten ringer det i mammas telefon.

Mamma: ...jaha, jo, det är min bil, men jag har lånat ut den. Ja, det stämmer... Jaa... Men då ber jag så hemskt mycket om ursäkt, det ska vi fixa på en gång.

Vi hade hittat en igensnöad parkeringsplats med stolpe under mellandagarna då det var som kallast. Vi skottade upp den jättefint och har utnyttjat den flitigt. Tills kvällens samtal av en överambitiös stolpägare som fått kicka igång sin bil två morgnar och som kollat upp reg-numret på vår (LÄS: mammas) bil. Så det var bara att pallra sig tvärs genom stan igen för att flytta på skrället. - 22 grader ute. Ägaren i fråga hade dessutom dragit ut sladden ur bilen som i sin tur inlett en egen istid under motorhuven. Den var stendöd med andra ord och vi fick knuffa bort den från rutan.

Väl tillbaka till värmen och julmaten fortsätter gemenskapen. Musiken spelar ljuvt i bakgrunden och radions historia kommer på tal.

Pappa: Tänk er på 40-talet, då var det inte många som hade musik till middagen. Då måste radio ha varit en lyx.
Mormor: Jaa, och så var det ända upp till 60-70-talet...
Jag: Jag undrar vad vi kommer sitta och diskutera om 70 år, vad vi idag räknade som lyx...?
Em: Motorvärmarstolpar.

Dansar med vargar. grisar. you name it.

Här går jag och paraderar över att jag redan har dansat ut julen och hur nöjd jag är över det... och så går vi och köper en stoorhemskade julskinka! Bara för att jullbull bakade en sån rackarns god skinkpaj efter jul som vi fick de grövsta cravings efter ikväll. Och sen kanske för att julskinka är rätt gott, och för att det är väldigt billig mat just nu, och kanske för att vi försöker komma in i studentbudget-tänket.

Njut av hantverket. Det gjorde vi :D

Om det är nån som går hungrig så kan ni ju alltid komma hit på middag nån dag, vi har frysen full i grisrumpa ;]


Hantverkarn' goes handikapp.

Vissa gånger har jag nästan varit stolt över att jag inte är allergisk mot någonting.

Vissa tillfällen har jag varit lycklig över att jag sluppit de fysiska defekterna som innebär att man är allergisk mot det ena, det andra eller det mesta.

Andra gånger, i lågstadiet, önskade jag att jag var allergisk mot nånting, vad som helst, nåt litet bara. Så i skolan låtsades jag att jag var allergisk mot jordnötter. Jag tyckte faktiskt väldigt illa om jordnötter. Idag är jag rysligt glad att jag inte är allergisk mot jordnötter.

Men... The big butt.

Idag på jobbet, hemma hos en brukare, började jag nysa och snörvla som aldrig förr. Jag fattade ingenting, hon fattade ingenting. Hon tyckte inte att hon hade något annorlunda hemma som hon inte haft förut.

När jag lämnat henne kom jag på det. Hon hade en amaryllis på diskbänken. Vad jag vet är jag inte allergisk mot amaryllis. Vid mitt nästa besök hos henne satte jag mig och luktade på grönsaken, men då kittlade det bara.

Så, jag vet inte om jag blev nå klokare...

Raska rävar.

Ända till påska - my ass. Idag har jag dansat ut julen. Gudars! Så skönt! Jag menar, klockan är snart två på eftermiddagen och det är fortfarande ljust ute. Det kan inte betyda annat än att den riktiga vintern är här och att våren går att sikta i horisonten. Jag säger som Jenny sa på julaftonsmorgon: julen är ju ändå över :D




Från jord är ni komna...

So long julstjärnor!

Ser dom bra ut?

"Älskling, glöm inte att fälla upp vindrutetorkarna när du parkerar,
du vet hur jobbigt det är när dom fryser fast..."





He-he-he...

Mina dagar är ännu inte räknade.

Varje nyår när jag var liten bestämde jag mig för att jag skulle lyckas räkna ett helt år. Alltså, min tanke var att jag så fort jag vaknade skulle säga 1. Nästa morgon 2, nästa 3 osv till jag tillslut vaknde och kunde säga 365.

När jag var 13 och fortfarande inte hade klarat längre än till 6-7 gav jag upp.


Det där med nyårslöften.

Strunt strunt strunt.

Jag hade skrivit några rader av vad som liknade nånting ur en dagbok, men det är ju faktiskt bland det tråkigaste man kan läsa på en blogg. FYI.

Men det där med nyårslöften alltså, jag har funderat över det idag. Jag har inget/inga och har inte funderat över något. Men man kanske ska ha nåt mål? Fast är det samma sak?

Okejdå, mål eller nyårslöften, here we go:
  • Må bra
  • Klara mig genom första året på PHS.
Sen finns ju klassikern sluta snusa/röka, men jag kör på denna:
  • Fortsätta sluta snusa :]
Och så har vi ju alla löften om kost, träning och Beach 2010. Men dom är ju bara till för att brytas. Jag valde att baka in valda delar i mitt första löfte. Man får ju inte vara dum ;]

Bra avslut och en superb inledning!

Jag väljer att beskriva vårt nyårsfirande med bilder, för som man säger. Bilder säger mer än tusenbiljoner ord.

"GOTT NYTT DECENNIUM!"

(Egentligen skrek vi BLEEEMM!)


RSS 2.0