Brännbolls-VM 2010

Yep. Jag har deltagit i VM. I brännboll. Utan någon större skräll tyvärr. Nu sitter jag i solen och funderar på om man kanske ska lära sig spela brännboll till nästa år. Vi får se.

Em från läktarplats i helgen: Ni har ju ingen taktik!!

Han blev coach.

Hans lag hade taktik. Det var tydligt. Deras första framgång tror jag låg i att dom inte hade med sig ölen när dom varvade, den andra framgången kan nog vara ett resultat av den första - de varvade.

Medan vi, Björnligan, var 9 poäng från att gå vidare från poolspelet gick De dödas sällskap några steg längre. De gick vidare 2 gånger!

Vi hade roligt i varje fall.


Reality checks in.

Jag har två lektioner denna vecka.
Sen den sista (fruktade) tentan på fredag.

Sen är det sommarlov!


Akademikern goes konsument.

Som ett led i mitt effektiva pluggande har jag varit iväg och fyndat!


En plattång och BitterFittan.

  1. För det första. BitterFittan ska tydligen vara på en need-to-reed-basis så nu när jag hittade den för 29:-  var det bara att slå till, såklart!
  2. Detsamma gäller plattången, nice-price. Jo, jag vet - man kan fråga sig vad jag ska med en plattång till...

... det var nog helt enkelt så att jag var i ett sånt mood. Hade någon erbjudit mig att köpa en traktor så hade jag garanterat rättfärdigat ett sådant köp också. Mood-et har gått över och nu funderar jag mest över hur jag ska få sommaren att gå ihop om jag ska hålla på såhär.


Äh, jag fortsätter att inteplugga istället.
Hoj!

Slammigt men mättande.

Som sagt: det slår aldrig fel.


Torsdagens istället-för-plugg: Avloppsrensning.

Skojar inte vad illa det luktar nu.

Strollan räknar upp brister.

Som alla vet kan man få ont i huvet om man lider av vätskebrist. I varje fall skulle man nästan kunna döda för ett glas isvatten. Näringsbrist är detsamma. Nånting man lider av. Vitaminbrist. Sömnbrist. Blodbrist.

Ni förstår.

Godissug är dock ingenting som faller inom denna kategori av brister.

Chokladbrist däremot.
Där har vi en kvalificerad form av brist.



Jag och S ska ha tjej[choklad]kväll ikväll.

Run Strollet, run! And she did.

Resultat: 3 km på 14.30.

Inte världsrekord, med jag är mycket nöjd.

Träningsdagbokens förverkligande.

Japp, denna vecka började jag dokumentera min träning. Fråga mig inte var inspirationen kom ifrån. Från Em och hans Beef-cake brother? Jo jag tror det. Jag är i varje fall imponerad över mig själv. Snart blir det armar, sen iväg till skolan och springa cooper-testet.

Krav: 3 km på 17 min.

Det ska nog gå bra ;]

Kunskap, gåtor och vardag i en salig blandning.

Jag gissar att ni är många där ute som sitter och funderar hur jag hade det i stugan egentligen ;] Det blev en hel del plugg måste jag erkänna, men det var rätt skönt att få det ur världen. Luncherna åt vi ute i terrängen - så då tog jag en (kort) paus.

Här parisare à la pinnbröd vid Lögdeälven. Smarr!

 

Det blev en och annan blöt tå under promenaderna genom sankmarken, pumaskor is the shitnot. Moder Jord har en hel del grejer att bjuda på. 3 älgar, 1 hare, 1 ödla och massa spännade prassel i gräset. Enorma forsar, spindelnät (i håret, yep) och detta:

Gissa bajset.

Jag har ingen aning.

 

Annars hände väl det som ofta händer i stugan - jag förlorade i kort, jag försökte sova ut men vaknade före 9.30 med ryggont pga sängen, någon form av renovering (toaletten) och elda i kaminen. Den fantastiskt underbara vardagen i stugan.

 

(Jag hittade inget datum

på konservburkarna, spännande;)


Fängslande kärlekskomedi.

Let's Go To Prison (2006)


En annorlunda fängelsefilm, rätt kul - faktiskt! Men jag satt hela filmen och störde mig på i vilken annan film jag sett huvudpersonen Dax Shepard. Det tog mig ända till eftertexterna innan jag insåg att jag aldrig sett han nånstans utan att han är djuriskt lik Zack Braff. See for yourself:


Okej, inte bästa bilden. Men, om ska se filmen så behöver ni inte undra vem han är lik (han har nämligen skägg där)

Stugan i bilder.





Japp, idag beger jag mig till stugan med mammpapp. Där ska jag återigen försöka spöa pappa i kortspel, lyssna på ring så spelar vi och melodikrysset i morgonbitti, baka frallor till frukost, hitta nån låda med nostalgiska leksaker, svära över vattenpumpen och kanske leta redan på den äldsta konservburken. Göra vad andan faller på helt enkelt.

Grönt är skönt och gratis är gott III.

Jag måste be er trogna (och tillfälliga!) läsare om en tjänst. Det är nämligen så att jag ska till stugan i helgen - typ den enda stället på jorden jag pluggar effektivt - och datorn följer med såklart. Jag skrev tidigare om att få Spotify Premium gratis och att jag då kan spela musiken i stugan också, där jag inte har internet.

Det är här tjänsten kommer in. Jag behöver några personer till som hjälper mig och gör en såndär undersökning som krävs för att jag ska få Premium över huvudtaget. Därefter kan ni själva också värva folk som gör undersökningen åt er så att ni också får gratis Spotify. Det vore awsome om nån av er ville hjälpa!


>>Klicka här för att göra en god gärning<<

(Tips: klicka nej typ samtliga frågor så besväras ni inte av spam senare)


Mången tack!

Hantverkarn' goes njutning.

Jag sitter och njuter i fulla drag - fast utan drag (annat än på stereon då). Klockan har passerat 22, balkongdörren är öppen och det svalkar lite lätt. 15 grader för att vara exakt. Jag njuter av värmen, av att vardagsrumsgolvet är klart och av att de flesta grönsaker fått flytta ut på balkongen.

Dessutom har jag äntligen lyckats driva upp physalisen, förra försöket gick väldans dåligt. Men skam den som ger sig. Jag ska minsann ha frukt hela hösten!



(Snart kommer två filmer på vardagsrummet - en före och en efter renoveringen. Stay tuned.)

Strollan blir sen till skolan...

Frida Berglund - inredningtjej med rolig blogg :] Jag kände igen mig i hennes senaste inlägg.

Balkongblogg?
I like it!

Nu longboard till skolan.
Sommar?
:D

Ärtigt värre.

Medan jag funderade över vad jag skulle skriva i min uppsats tog jag en sväng runt området och högg sån där sly som växer i dikena överallt. Njaä, inte bara för the better good. Jag har länge funderat hur jag ska kunna bygga en spaljé till luktärterna som nu fått flytta in i lådan. Jag tyckte att NU var den perfekta tiden för att samla material :]

Medan jag högg och skar funderade jag över alla arga grannar som såg mig och ville bidra till samlingen av arga lappar och hur dessa lappar skulle kunna komma att lyda...

"Du som högg ner föreningens träd,
lämna tillbaka det du stulit!"

"Moder Jord bara ger och ger.
Du bara tar och tar."

"Frihet åt alla! Djur, människa och växt!"

"Även växter har känslor,
hur skulle det kännas om jag högg av dig
vid fotknölarna och skar av dina armar?"


Själv tycker jag att jag gör Moder Jord en tjänst som inte köper en industriproducerad plastspaljé, så på frågan vad tror du att du sysslar med? skulle jag svara: räddar en isbjörn.

Och ja. Jag letade fram en ärta i jorden. Dom är på gång :D

Väntans tider är långsamma tider.

I väntan på att min uppsats i Mental träning ska skriva sig själv knatar jag in och ut på balkongen och njuter av att den enda skillnaden är att det är varmare på balkongen. Wunderbart!

Där jag står barfota pillar jag i jorden på balkonglådorna, för jag kan inte vänta på att skotten ska kika upp över ytan. Kommer inte dom upp till mig så kommer jag ner till dom! Jag har ju ändå inget bättre för mig... eller?


För övrigt börjar jag peppa till Urkultfestivalen. Den är inte förrän i början på augusti, så det gäller att starta gnistan i tid :D

Hantverkarn' goes pyssling.

Jag blev jätteinspirerad av denna framgångsrika fårföretagare när dom hade gjort lampskärmar av garn. Till min lycka tappade Em sovrumslampan i golvet så att skärmen gick sönder. Aramturen höll dessutom, allt som behövdes göra var att byta skärm - perfekt!


1. Garn, tapetklister, ballong, armatur. (Glödlampa, sladd, kontakt, eluttag, vägg, hus, elavtal.. ja ni fattar)


2. Kleta och snurra garn runt ballongen och häng på tork. 36 timmar + för denna lilla.



3. Med lite knep och knåp fick jag allting på plats. Apnöjd!

Lurkande senilitet?

Ni vet de gånger när man går hemifrån och har en känsla som säger att man bombis har glömt nånting - nånting viktigt!. Sen ser man att alla andra tittar på en, då börjar man granska sig själv och upptäcker att man glömt ta på sig byxor!


D E T är bland de värsta av alla drömmar.


Nu saknas bara värmen.

Återigen var Sandra tvungen att komma och styra upp mig. Hennes blotta närvaro gör mig så vansinnigt produktiv.


Work that planka baby. Jag gillar kåporna :D


Det var bara den sista pallkragen som skulle sågas till, men nu är det gjort och blomlådan står färdig!  Eventuellt ska den betsas mörkare. Förslag? Till vänster ligger luktärt i jorden och ska förhoppningsvis inte frysa ihjäl innan de börjar klättra längs väggarna. Till höger ska tomaterna få ta plats tillsammans med basilika. Jag läste att basilika som odlas med tomat ska ge tomaterna bättre smak. Färdigkryddad pastasås? Vad vet jag, återstår att se.



OCH jag skrev klart uppsatsen om träningslära(!)

Ytterligare en produktiv pluggdag.

Finbesök av M. Snabbmiddag innan den Stora matchen i brännboll (A-laget mot B-laget). M övar sin fantastiska fotografiska förmåga.





Mitt lag förlorade över M's och som straff publicerar jag dessa bilder :P Så går det när man fyller vår kamera :D På egen risk.

Studieknep.

Och nu tänkte jag presentera min uppsats om träningslära kopplat till polisyrket.


1. Lecakulor i botten.


2. Därefter plantjord. Eko om man har jobb, Coop om man är student.


3. Vattna i såfåran.


4. Så.


5. Vänta och se.

Sådär, nu har jag lärt er allt jag kan om träning, muskellära, kondition och kost. Är det några frågor så låt bli att fråga. Tack för mig :D

Det finns inga måsten, bara borden II

Jag borde plugga. Men ni vet hur det är, helt plötsligt är det jätteviktigt att jag ska lära mig den där jäkla låten på gura - NU. Och jag måste så salladen som jag ska ha på balkongen - NU. Sen är det dags att göra soldansen så att vi får sommar nån gång. Gårdagens rumlande på dansgolvet gjorde tydligen inte susen. Dessutom var jag tvungen att bli lite arg på Japan. Som straff ska Japan skriva mina uppsatser i Hälsa och Mental Träning. På svenska!

A walk on the bright side of life.

Snö är vi bra på. Isbjörnar? Kanske. Enligt Stockholm i alla fall. Lappkåtor renar och norrsken. Överklaga byggandet av Botniabanan. Kulturhuvudstad 2014. Tallar.

Men en av norrlands absoluta bästa sidor är sommarnätterna. Jag kom precis hem efter sista arbetspasset på MADE-festivalen och jag kan inte avgöra om solen är på väg upp eller ner.


Hemma.

Strollan blandar matnyttigt med mindre matnyttigt.

Jag tänkte att detta är en grej man absolut måste dela med sig till omvärlden av eftersom det är så sanslöst intressant... eller som Borat säger "NOOOT!"

Jag kom just hem från jobbet och är sådär djuriskt törstig efter vatten, men jag tänker att det är lite onödigt att slösa ett rent glas på ett glas vatten, jag kan ju ta det jag drack vatten ur till middagen. Men följande problem uppstår:

BÅDA våra glas står kvar på bordet. Vilket är mitt?

 

Lösning: Eftersom jag vet att jag har svårt att "hålla tätt" med min underläpp granskar jag glasen och kan, efter graden av kladd på kanten, avgöra vilket som är mitt. Allt för miljön.

 

Mindre disk = isbjörnsvänligt :]

 

 


Hantverkarn' tar med er på promenad.

Allt är inte en promenad i parken med solsken och fågelsång när det gäller renovering. Här kommer en bild från hur vår hall ser ut allt som oftast just nu:

Det är som det mesta i livet: det handlar om balans.

 


Dagens moralkaka.

Jag är inte den som är den. Jag försöker vara öppen för att alla kan begå misstag och just därför vill jag ge brödet en chans till.

 

"Stanna där!"

 

1,5 timme senare: "Duuktig deg"

 

Se så bra det går om vi bara kan komma överens.

 

Summan av kardemumman: Alla kan ändra sig och är därför värda en andra chans.


Update från Sthlm.

Nej, jag kommer inte själv författa någon sammanställning av Stockholmstrippen. Men jag vet någon annan som har ^^

Fullständig sammanfattning

[lat:]




Hantverkarna goes listiga.



 


Strollan värderar lyx och bjuder på sitt inre.

När katten är borta, dansar råttorna på bordet?

Em hälsar på sina päron så jag fick gå och lägga mig själv igår. Det är kanske inte alltid så tvär-roligt. Men jag hittade en mängd faktorer som gör hela situationen rent av lyxig:

Jag sover med båda kuddarna trots att jag alltid säger till Em att hans är oskön.
Jag sover mitt i sängen.
Jag behöver inte bråka om täcket.
Jag strosar runt i bara pyjamas...
... fortfarande oduschad!
Jag äter frukost när jag vill, och det är inte än.
Jag gör ingenting.
Jag rår om bara mig själv, och katten.


Med detta i tankarna somnade jag med ett leende på läpparna. Men innan jag svävade iväg i John's förtrollade värld sa den där lilla rösten att jag egentligen bara håller på att lura mig själv. För jag avskyr att sova utan Em och jag vet innerst inne att den riktiga lyxen är att ha någon att gå och lägga sig med, någons närvaro som tvingar en att ta ansvar och strukturera sin vardag. Att det finns någon som jag vet skänker mig en tanke eller två, när som helst och var som helst. Det är den lyxen som gör att jag aldrig känner mig riktigt ensam - även om denna någon skulle befinna sig på andra sidan jordklotet.

 


RSS 2.0