Emo utmanar.

Jag tycker det är ganska ambitiöst gjort av de som bäddar sängen på morgonen, varje morgon. Visst, det ser väldigt trevligt ut sen när man kommer hem. Men samtidigt kan jag tycka att man spar lite tid genom att låta bli, samtidigt som sängkläderna får vädra bort natten.

 

Nu är det dock så att vi också bäddar sängen varje morgon. Men det är av den enkla anledningen att vi ska slippa ha katthår i sängkläderna (som sedan kittlar en i näsan när man lägger sig). Mycket störande. Därför bäddade jag sängen idag också. Dock utan större framgång.

 

Någon annan tyckte annorlunda.


Female driver goes bananas!

Vi har precis varit och provkört en bil. Volvo V50 ligger fortfarande högt på listan. Detta var en Blocket-Volvo. Säljaren var en stackars sinnesslö gubbrackar som varken visste in eller ut. Det var inte många frågor han kunde svara på.

Em gjorde nog ett seriöst intryck som till och med luktade i oljelocket ;D
Men han var för dyr med tanke på vilket skick bilen var i. Särskilt när inte bilen imponerade på något sätt alls.

Dessutom började det ryka ur öronen på min lilla inre mini-feminist när han blev förvånad över att jag tog emot nyckeln när det var dags att provköra:
"Jasså, ska DU köra?"

Hm! Vad trodde han liksom?

När kreativiteten får bestämma.

Här kommer ytterligare en ursäkt till att greppa bilnycklarna och tacka nej till glaset på lördagskvällen.


En lördag som alla andra.

När mörkret faller och duschen väntar på att förbereda mig för fest, då ter det sig lämpligt att gå ut på gården, starta jordfräsen och köra igenom vad som kommande vår ska bli min prunkande kolonilott.

Innan det hann jag titta förbi på sjukan där lillebror (till mammas stora förskräckelse) har tillbringat större delen av dagen.

Dessförinnan gjorde jag mitt bästa att tjäna in en årslön på hembakat bröd på skördemarknaden i Lövånger. Det gick sådär. Jag skyller på regnet.


Nu utmanar jag hösten och drar på mig klänning.
God afton, vänner.


How do you do?

Idag har jag examination i skattjakt!

^ ^

Wish me luck!

Den enes död...

När min cykel saknar ett eget ansvarstänkande skyller jag på att den är lat och har dålig självdisciplin. När jag skadade knät jobbade jag minsann stenhårt med rehab. Man vill ju inte vara defekt liksom.

På grund av min cykels bristande initiativtagande måste jag nu till skolan. Nyttigt för knät, för all del.
Men skärpning cykeln, punkan fixar inte sig själv!

Paltkoman är ett faktum.

Söndag:
Paltkok.
Middag: Palt.

Måndag:
Lunch: Palt.
Middag: Palt.

Tisdag:
Lunch: Palt.
Middag: Macka. Phew.

Onsdag:
Lunch: Palt.
Middag: När nu får det vara nog! Köttfärssås & makaroner.


Strollan spottar salt på den svarta katten.

Hoppa över första och sista åket.
Ta i trä.
Säg inte hej förrän du är över bäcken.

Med mera, med mera, med mera mera.

Jag tror nog ganska hårt på det där. För det slår aldrig fel. Häromveckan sa jag högt; jag har aldrig fått punka på min cykel. Och då har jag haft den i nästan nio år. Därefter tänkte jag, ojoj, ta i trä!

Men det gjorde jag inte, för om jag inte fått punka på nio år så vore det väldigt orimlig att jag skulle få det just här och nu.

Det vore väldigt orimligt.
Men orimligt utesluter inte att det faktiskt händer...

Temporära permanentlösningar.

Jag hade en gång en inte så modeaktuell klocka à la 90-tal på väggen i köket. Stora siffror och en plastklockhus. Fast jag fick den (tack Fridan:), och tänkte, den här kan man säkert göra nånting av. Så småningom.

Så småningom visade sig vara 1,5 år senare.

Nu blev jag less, men jag hade inte så många bättre idéer än att göra mig av med allt det plastiga. Sagt och gjort. Sen åkte den upp på väggen igen. Men utan urtavla hade jag ganska svårt att avgöra vad klockan var. Så jag fattade en spritpenna och tänkte: äh vad tusan, vi ska ju ändå göra om köket. Så småningom.

En gammal tavelhylla fick följa med upp. Utmärkt som kokboksstöd.

Allt som allt blev det inte så himla pjåkigt. Fast... Vi ska ju ändå göra om köket.

Så småningom.


Sanningen ligger på nanonivå.

Em tittar på valresultatet för kommunfullmäktige på valmyndighetens hemsida. Listan visar prydlig statistik över alla kommuners valresultat.

Han upptäcker att alla kommuner är länkade, så han klickar på Umeå.

Då dyker alla statsdelar i Umeå upp, med statistik och antalet röster/parti. Nu upptäcker han att alla statsdelar är länkade.

Em utbrister: Om jag klickar på vår statsdel, då ser jag vilka som röstat på vilket parti! :D

Anonymitet is no more :D

Hjärngympa.

Eftersom jag dagligen släpar de här böckerna till och från skolan så kan jag snart sälja mitt gymkort. Inte så konstigt att poliser är vältränade (?). Studenterna i varje fall. Nu ska jag bara förflytta böckernas innehåll till min skalle.

 

Jag undrar hur det ska få plats när det knappt får plats i min bag.

(Vänligen notera att jag måste

ta en bag till skolan för

att få med mig allt)

 


Marknadsföring?


Em's mamma och moster, bönderna bakom grönsakerna, lämnar mig vid marknadsståndet för att gå på och pudra kinderna. Nemas problemas.

Varje gång de har gjort det har jag noterat att det är lite för mycket folk för att stå ensam på marknad. Det är ganska mycket folk om man är själv. Lagom om man är två. Perfekt om man är tre.

De kommer tillbaka.
Em's mama: Vi har lagt märke till att det kommer jättemycket kunder när du står här. Men när vi kommer tillbaka så försvinner dom!

Mostern: Och vi har två teorier. Antingen så har du en inbyggd kundmagnet, eller så är du bara långsam.


Hmm.

Bagarn slår larm om uppstigning.

Phew, jag har varit uppe sen 06.30 och bakat bröd. Notera att det är lördag. Men som sagt, någon måste ju jobba in brödfödan = marknadsbröd.

Jag har även två nattugglor i lägenheten. Jag vet inte om jag blev road eller oroad över att dom inte vaknade när jag råkade baka igång brandlarmet. Jag skulle gärna själv sova som en stock just nu, men nu ska jag ner på stan till

Nä, jag ska inte ta med mig brödet. Idag är det Em's mammas grönsaker som ska krängas! Kom och köp vettja!



Strollan skallar kudden.

Mina ben = trötta.

Mina armar = har ännu inte fattat hur trötta de är.

Jag = zZzz.


Strollan biffar sig genom skoldagen.

Förra veckan hängde jag på grabbarna-grus i klassen och provade en ny träningsform.

Idag kör vi 3e CrossFit-passet. Egentligen är det ett pass varje dag, fast det är väl klart, man får göra som man vill. Vi kör två pass/vecka. Jag skulle inte klara särskilt många dagar i rad ännu, inte med den träningsvärk jag får (och fortfarande har sen i tisdags) efter ett pass.

Än så länge tycker jag att det är grym träning.

Men innan träningspasset ska jag fara på dagens enda lektion: orientering!

Tänk att få ägna sig åt skattjakt under skoltid på en fredag.
I can do that!!

Modemåstet finns överallt.

Bättre sent än aldrig, är ett uttryck som passar väldigt bra här och nu. Igår, den 15e september, skördade jag vår första hemmaodlade tomat. Den var inte stor, inte ens i närheten av någon form av storlek.

Men ack så god!

 

 

För cirkus två veckor sen flyttade lådan in från balkongen till vårt vardagsrum. Fram till igår dignade grenarna av stenhårda gröna bollar på rad. Men tomaterna är inte bättre än oss människor. Så fort en började byta färg så skulle alla andra göra likadant. Vilken dag som helst har vi huset fullt av vända kappan efter vinden-tomater.

Men jag har matvägrat och är beredd på anstormningen.
Bring it!

Inte bara för tvåbenta?

Katt med hundögon.


Husligheterna fortgår.

Såhär gott luktar det hemma hos oss just nu.

Om jag kunde skulle jag göra bilden till en länk som gör att datorn gasar (?) ut doften av nybakt surdegsbröd genom högtalarna.


En bildlös bekännelse.

Kommer ni ihåg det här?
Det var en sak som jag inte nämnde den gången; den lilla detaljen att jag var tvungen att lägga mig på ner med fötterna i högläge innan jag kunde återgå till livet utan att stupa medvetslös i golvet.

Det där var snart ett år sen. I tron att min blodskräck/skadeskräck hade försvunnit på egen hand gick jag ikväll på en föreläsning om våldsrelaterade skador. Det var personal från Södersjukhuset som hade tagit med sig sitt digitala fotoalbum och drog anektdoter och detaljerade beskrivningar till bilderna på skador från olika misshandelsfall.

Vid den tredje bildens beskrivning tappade jag syn och hörsel. Jag ville löpa ut ur salen men var mycket medveten om att jag inte hade kommit långt innan jag hade stupat. Så det var bara att vika sig dubbel, hålla för öronen, känna kallsvetten bryta fram och känseldomningarna sprida sig ända ner till fötterna.

Nu har jag erkänt för mig själv att jag har en fobi. Det känns ganska konstigt.
Framförallt synd på en i övrigt väldigt intressant föreläsning!

Strollan visar upp sina hjärtebarn.

Fotat hösten 2004(?) med en analog systemkamera, framkallad på egen hand på fotolabb. Därefter scannad till datorn. Mycket jobb, men ack så stimulerande. Symboler för mina egna händers verk och en härlig tid i livet.

Bilderna har fått ramar, en del hänger redan uppe. Jag har problem med att hänga upp precis vad som helst på väggarna. Jag måste ha en personlig anknytning till allt för att trivas med det. Fast det är väl inte så himla konstigt.

 

De här bilderna är lite av mina "triumfkort", små stoltheter som alltid följer med och hängs upp inom mina fyra väggar. Bilder som skulle ge ett litet sår i hjärtat om de försvann eller gick sönder.


Blod, svett och tårar.

En gång i månaden, varje månad, har jag en dunst med Moder Jord.
Och det är ingen dålig dunst.
Jag tycker att hennes strategi är urusel. Ogenomtänkt.
Det tycker inte hon.
Hon påstår att det handlar om min egen överlevnad.

Jag undrar: hur tänkte du då?
Sen kommer jag fram till att Moder Jord troligtvis är en Broder Jord.


Det går en vecka i kampens tecken och innan hon/han? ger med sig och jag går därifrån som en vinnare. tror jag. Nästa månad får jag en påminnelse om hur lite jag kan påverka. Och revolten tar fart igen.


Hon gör det igen.

Nä. Jag har inte satt världsrekord den här gången heller. Förra terminen sprang jag coopern (3 km) på 14.30min. Nu bestämde jag mig för att slå den tiden. Hela sommarn har jag peppat för att slå den tiden. Men det har inte blivit tvärmycket träning. När väl stunden var inne i fredags fanns heller inte peppen. Dessutom hade vi världens höstmotvind.

Reslutat: 14.18!!

12 sekunder!

Jag ville kräkas de sista två varven
De sista två varven var bara tjurskalle.
Resultat N0.2: Det går om man vill.

Hantverkarn' börjar drömma igen.

Jo. IKEA family-tidningen trillade in genom dörrhålet idag. Där fanns en artikel om ett kök. Eller, ett dubbelkök. Killen ifråga hade dubbla spisar, kylskåp och arbetsytor. Onödigt? Njaa, inte om man håller matlagningskurser hemma ^^. Nånstans där började en fantasi ta form. "Tänk om man bara fick ha hälften så mycket som han har."
Hehe.

Sagt och gjort.

Det fattas lite grejs. Typ bänkskiva och blandare som kan dra iväg litegrann.
Men man ska ju börja nånstans.

Nån som vill komma hem till mig och trycka på Gå till kassan?

Med ljus och lykta...

... letar jag efter ett duschdraperi som är bredare än vanliga.

Någon ansåg sig vara smart som placerade duschen mitt på långväggen. Själv är jag trött på glipan till väggen som släpper in kalluft och släpper ut vattnet.


Strollan kommer ihåg sina pull-ups!

Äntligen! Eftersom vi flyttade dörren mellan köket och hallen för ett (bra) tag sen så har vår chins-stång blivit liggandes under nåt skåp och samlat damm. Där blir det inte många chins gjorda.

Tyvärr blev det inte tillräckligt många chins gjorda när den satt uppe heller.

Därför har stången fått senilsnöre! :D


Shit, så smart!

Foto 2004

Strollan njuter av baksmälleimmuniteten.

Gårdagen bjöd inte på särskilt mycket duellerande, det fanns knappt plats att stå på två ben på dansgolvet. Studenthak - allt är i sin ordning med andra ord.

Fast det var inte bara trängseln som satte köppar i hjulet för min plan. Dr Alban hade spelning. Det var så obra att jag tvingades gå till baren och köpa en till öl.


- Ett intro börjar spela i högtalarna. Dr. Alban ropar till ljudbåset: Number nine! Niiine!! Niioo. Nästa låt! Samtidigt som han visar nio fingrar över publikens huvuden. Det är nästan så att jag hör hur CD-spelaren letar efter track 9 på skivan. Jag kunde inte låta bli att kastas tillbaka till 90-talets alla roliga-timmen-framträdanden där klassens kille rappar något ohörbart medan hans kvinnliga poppismotsvarighet dansar tvåstegsdansen lite snett bakom. Han kändes ganska trött, stackars Alban.


Men jag tog mig igenom kvällen som var himla trevlig trots allt. Om inte annat så bjöd den på en hel del skratt. När jag kom hem hinkade jag vatten och mådde därför oförskämt bra när jag vaknade imorse. Så pass bra att jag bestämde mig för att baka bröd till frukost. Hur lyxigt är inte det?

Därefter satte jag sprätt på den nya surdegen jag haft puttrande i köksskåpet. En klok kvinna sa en gång att kreativiteten kommer igång i samband med hösten antågande. Det kan nog ligga nånting i det. Medan brödet nu gräddas bli det en promenad i den härliga höstsolen.

Peace.


Strollan bjuder in till dansduell.

Ikväll - klassfest/skolfest/inspark utan nollor.

Jag ska sätta Norrlands raggningsdans på sverigekartan! Alla närvarande städer, byar och och samhällen är välkomna att delta i denna duell. Bered er på tufft motstånd!

Norrland - sexigt!

Strollan funderar - och borde studera hela livet.

Jag säger då det! Det slår aldrig fel!
Aldrig!

I samband med att terminen drar igång och läxor, seminarium och tentor tornar upp sig över mig så skjuter min kreativitet i höjden!

Jag hade målet att lära mig en låt på guran i sommar. Jag har tagit ner gitarren en gång under hela sommarlovet.  Så det gick ganska dåligt. Men nu, när jag har en miljard "måsten" (borden) - har jag minsann tid att måla tavlor, städa, tvätta och få inredningshysteri.

Märkligt det där.

RSS 2.0