Hoffeträff Nr 2

Man blir rätt förvånad när folk på stan vet vilken ras Dallas är, desto mer förvånad blir man när man ser en!

Idag träffade vi på Hovawart nr 2 i Västerbotten! Om jag hade kameran med mig? Nä, självklart inte! Jag och Katrin snubblade in på handelsträdgården Smultronstället utanför Umeå, Dallas fick följa med in på gården och ägaren till bygget stod och stirrade med stora ögon. Men det visade sig att det inte var hennes hund som hade rymt och satt sig i koppel i min hand, utan en helt annan Hoppawart! De fick träffas och försökte lära känna varandra en stund. Eller, Zingo ville lära känna, Dallas hade inte tid med det, han ville bara leka.

Och jag köpte tre små krukor till balkongen.



Dallas 24 veckor.

Dallas firade sin 24veckorsfödelsedag i stugan.

Därför blev bilden mot en annan bakgrund, men det är ju ett träd i alla fall :)


Dallas 23 veckor.

Dallas 23 veckor har insett att man kan göra tvärt emot vad husse eller matte säger, därför sitter han numera ner på veckobilderna. Denna är fotad i fredags, för ca 1 vecka sedan, när han faktiskt var 23 veckor :)


Håll till godo, för imorgon åker vi till stugan och tar helg.

GLAD PÅSK!

Hundfolket goes "vänstervarvare".

Igår debuterade vi i utställning, eller som "vänstervarvare". Det gick nog rätt bra tror vi. Det var i ett ridhus där hästbajset var mer intressant än ringen. Jag förstår varför Hovawarten kallas Hoppavart. I ringen skulle vi leka så att alla får sig ett gott skratt och att stå stilla medan domaren tittar på en, det är ju jättetråkigt. Men vi (Dallas) lyckades få BIR, bäst i ras, och HP, hederspris så vi gick till final. Där blev vi BIS 4:a (4e plats Best in Show) i valpklassen.  Grekiska, jag vet :)

 

Det var tröttsamt, tog lång tid och mycket energi, men vi fick våra livs första rosetter och ett riktigt bra utlåtande av domaren, så vi är väldigt nöjda. Men det ska nämnas att ingen av oss har någon som helst erfarenhet eller kunskap om hur man ställer ut hund. Så om jag ser grön ut på bilderna så är det en väldigt korrekt bild av verkligheten :) Allt som allt, rätt intressant.


Sen kommer sommaren.

Till vänster på bilden ser ni sommaren, till höger våren. Och längst bak syns vintern.

God morgon älskling! Har du sovit gott? Är du redo för äventyr efter 8 månaders sömn?


Vad är detta?

Jo, mina vänner, det ska jag tala om. Det är mina tredje trasiga favoritjeans. Em hotade för någon vecka sedan att slänga par nr.2 men jag ska ju laga dom! Såklart.

...och den skyldiga återvänder till brottsplatsen.


Prisa Gud, nu kommer luckorna!

Ja, hurvida det var 15 grader idag eller inte låter jag vara osagt. Det var tillräckligt varmt för att ta med sig plugget ut på balkongen, iförd endast bikini. Tittar man under lupp så ser man till och med bikinibrännan!

När solen går bakom den förbannade björken utanför så var det dags att gå in. Tur var väl det, för då ringde köksförsäljaren som jag snubblade över häromdagen (observera att det inte blev riksnyheter trots att jag snubblade över honom). 10 minuter senare droppade han in och började räkna på vårt kök.

Ja, vad ska man säga. Skatteåterbäring till midsommar och spontankök är de bästa köken.


Jag köper det!

Vädergubben på svt1 sa just att det blir 15 plusgrader i Umeå idag. 15 plus!!! Och vi vet ju att vädergubben alltid har rätt. Särskilt svt, för svt är public service så de har inget behov av att ljuga för sina tittare. Hade vädergubben på tv4 sagt 15 plus i Umeå, då hade jag varit mer tveksam.

Banksy


Att flyta eller inte flyta.

Kitkat har flyttat i helgen. Jag tycker det är kul att flytta. Jag undrar om det är känslan av nystart som är så härlig. Det är väldigt nära den känslan jag hade när jag köpte nya tygskor förra våren och var tvungen att använda dom på en gång, trots slask. De skorna blev sig aldrig lik igen.

Men känslan var skön. Nya saker är spännande. Det kan även vara begagnat. Typ som en klänning från Myrornas. Eller en studentlägenhet.

Så jag är med andra ord inte den som är den. Kitkats hem (läs: HEM) tar form i en hiskelig takt. Och jag har nog mättat mitt behov att flytta och packa upp saker för ett tag framöver.

Men nu är ju våren här och jag har en miljon projekt på gång, så det finns knappt tid att flytta soporna till soprummet.


Kroatien -08

Hovet knakar i fogarna.

Em drar en slutsats så här på morgonkvisten med nyheterna på i bakgrunden: Det råder nyhetstorka när man berättar om Sylvia som har stukat foten i färd att komma ifrån ett fotograf.

Aftonbladets fotograf. I New York. I Aftonbladet går det att läsa:
"Drottningen snubblade över några sopsäckar på väg in i bilen. – Vi ser mycket allvarligt på incidenten. Jag beklagar djupt det inträffade. Vi utreder nu i detalj vad som hänt."

Jag vet inte om det är så mycket att utreda egentligen. Sopsäckarna stod där, och Sylvia snavade. Jag anser att hon därmed tar ledning över till och med mig vad gäller klantighet. Jag skulle säkert snava över sopsäckar. Och helt säkert även stuka foten i farten. Men jag skulle definitivt inte hamna i riksnyheterna.

I skrivande stund sitter Jan Helin, chefsredaktör Aftonbladet, i nyhetsmorgon och tar på sig fulla ansvaret för vad som hänt och beklagar att han misslyckats med att rekrytera en fotograf som inte kan uppföra sig. Med tanke på att Sylvias man har myndighet nog att starta krig så kan jag inte avgöra om det var så smart. Fast, om farbror Calle inte har en tjänsteperson anställd som externt minne så har han säkert glömt bort vem han är strax efter hans uttalande. Så du kan nog andas ut Helin, och hoppas på förlåtelse från Sveriges alla DAM-läsare istället.

[Här ska det vara en bild på incidenten men såväl fotograf som kamera är spårlöst försvunna]


Bridge over frosen water.

Det kan inte sägas för många gånger: Jag vill ha sommar. Och det får gärna vara en låång sommar!

 


Inreder ute och utreder inne.

Dagens vårprojekt. Inredning på balkongen. Eller heter det utredning? En fönsterbänk i varje fall. För kryddor. Och fiskar.

 


Dallas 21 veckor.

Dallas 21 veckor.

När vi städar...

Dallas favoritleksaker är som sagt skräp. Kolla äggkartongen - gissa skurken. Kolla tidningshögen på golvet - gissa skurken. Och notera sedan den orörda leksakslådan till höger...

Dallas får smeknamnet Mr. Destructivity pga alla pappers- och plastbitar som ligger och skräpar överallt. Men när det ska städas, då plötsligt kommer Dallas på att han faktiskt har en hel låda med leksaker!


Ett tydligt tecken på hans envishet? Tja, det är ju trots allt hans låda. Men om han nu ska vara så smart så kan han väl helt på egen hand lära sig lägga tillbaka leksakerna också?

Jag min dumma sill.

Igår stötte jag på vad jag tyckte var det, genom tiderna, bästa aprilskämtet. Någon som påverkar alla, vare sig man vill eller inte. Hör och häpna I: Stjärntecknen har ändrat datum. Jorden har tydligen sakta men säkert ändrat position sakta under 3000 år och nån såndär astrotjosanhejsan från Amerikatt har kommit fram till att stjärntecknen nu ligger fel i tid. Dessutom har ytterligare ett stjärntecken tillkommit - ormbäraren.

Jag är född som kräfta, uppvuxen som kräfta, behandlad som en kräfta, jag tänker kräfta, lever, andas och pumpar kräfta i mina ådror. Men nu är jag tvilling.  Tvilling?! Har ditt stjärntecken ändrats? Här är de nya:

Stenbocken: 20 jan - feb 15

Vattumannen: 16 feb - 10 mars

Fiskarna: 11 mars - 17 april

Väduren: 18 april - 12 maj

Oxen: 13 maj - 20 juni

Tvillingarna: 21 juni - 19 juli

Kräftan: 20 juli - 9 aug

Lejon: 10 aug - 15 sept

Jungfrun: 16 sept - 29 okt

Vågen: 30 okt - 22 nov

Skorpionen: 23 - 28 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec

Skytten: 17 dec - 19 jan

 

 

Hör och häpna II: Detta var inget aprilskämt.

 

Källa: BBC, Aftonbladet, NSD


RSS 2.0