Något gammalt, något nytt?

Easy A (2010)

En lite annorlunda och faktiskt rätt kul chicflic. Och rätt bra. Ja. Jag vet inte riktigt hur jag ska sälja in en chicflic. Jag kan bara säga att den inte skulle rekommenderas av mig om det var just another teenmovie.



Dessutom gillar jag Emma Stone. Nog sagt.

Han vill bara vara med och leka.


Fåglarna på balkongen + Emo = Sant

Köttbullsadvent.

I helgen har vi varit på inflyttningsfest i Lycksele. Och som den oerfarne fotografen jag är så glömde jag såklart kameran hemma. Annars hade ni kunnat få se bilder på när jag och Em dansar styrdans på Hotell Lappland.

Men istället bjuder jag på det första adventsljuset och hemgjorda köttbullar.

Hoppas det smakar :]


Det här med att vänstra...

Jag är pinsamt dålig på höger och vänster. Det spelar ingen roll hur mycket jag övar (och det gör jag faktiskt) för det blir inte bättre.

Det skulle kunna gå väldigt dåligt i trafiken, men det gör det inte (utom när jag ska vara vägvisare). För att ta högerregeln som exempel: Jag vet att jag ska ge företräde åt de bilister som kommer från DET hållet, men jag vet inte att DET håller är just höger.

Em hjälper mig ibland. Han brukar, helt apropå, säga höger eller vänster. Och då ska jag räcka upp den handen. Och jag får inte tveka. Det brukar gå sådär.

Jag brukar öva själv också: Varje gång jag går på Ica Maxi och ska kvittera ut en scanner så står det ju i den där lilla datorn "Ta din scanner från sektion höger/vänster". Innan den börjar blinka brukar jag vända huvudet åt det håll som den lilla datorn säger åt mig. Och då står jag där som ett annat pucko och tittar åt fel håll när min scanner börjar blinka.

Så det där med att vänsterprassla, det tror jag faktiskt inte att jag skulle klara av om jag så än försökte.


Kika in hos oss.

Ett år och nån månad efter inflytt. Här kommer senaste uppdateringen om sovrummet. Min nya, fabulösa systemkamera har inte panoramafunktion. Så jag fick sätta ihop mina egna bilder ;]

Hmm. Det fattas fortfarande något över sängen. En tavla av något slag. Fast ett år är väl egentligen ingenting utan tavla. Sandra, my one and only, har bott... vad är det? fem år ? i sin lägenhet och ännu inte hittat The painting att hänga över sängen. Sovrummet är ju lite speciellt.

 

Dessutom har Em's farfars fåtölj flyttat hem till oss. Byrån ska få stryka på foten så fort vi byggt klart garderoben i hallen. Nån gång till nästa vinter med andra ord. Skolböckerna på byrån ska få flytta till en ny bokhylla som ska inhandlas... inom kort.

 

Hur som haver så sover jag väldigt gott i vårat sovrum.


Katten tar gisslan.

Emo: Jaså? Tenta imorgon? Du måste plugga? Password?

Klia klia.

Problem solved.


När man borde ta in på detox.

Nu har jag tagit ytterligare ett steg in i djungeln.
Häng med på upptäcksfärd vettja! ;]

"Detvarintejag!"

Ni vet hur människor har en tendens att skylla ifrån sig, att inte stå för sina misstag och gärna påpeka andras fel och brister? Det är rätt bekvämt eller hur?

Något som stör mig alldeles ofantligt är särskilt politiker eller andra ansvariga som begår misstag och sen vägrar erkänna, eller ens säga "nä, det där var inte så bra". Istället "står de på sig," pratar runt sina misstag och visar inte en skymt av en vilja att förbättra sig. Skrämmande. Jag menar, vem vet hur långt det kan gå?


En frisk fläkt av samhällskritik såhär på morgonkvisten :]


Akademikern rättfärdigar sitt icke-plugg. Igen.

Som sagt, juridiktenta på torsdag. Därför måste jag plugga. Måste! Som jag har berört ett par gånger tidigare så dyker det ofta upp saker som också måste göras i samband med tentaplugg. Här kommer ett strålande exempel:


Det här är min studiemiljö. Om det var en arbetsplats skulle arbetsmiljöverket gå i taket. Det är inte okej att arbeta i en sån här belysning. Eller icke-belysning så att säga.

Men! Jag är problemorienterad som vanligt. Notera:

Ett eluttag innebär att man kan tillsätta ljus! Och tillsätta ljus kan man göra genom att tillverka en lampa!

Favorit i repris:
1. ballong, garn och tapetklister.
Låt torka ett bra tag (använd hårfön om du har dåligt tålamod).


2. Ta kål på ballongen.

3. Montera!

'
Alt, om du känner dig ensam 4. Förse Barbalampan med ögon.


Han må inte ha särskilt mycket innanför pannbenet som bidrar till plugget, men han är ett strålande sällskap!

Författarna som tar allmänbildning på allvar.

Kurslitteratur från 2009:

Meningen borde föregås av "Om du har missat det så bör du veta att..."


Dokumenterar tristessen.

Em har åkt bort över helgen. Det är rätt skönt att vara ensam hemma :] 60 kvadrat helt för sig själv :D
Efter att ha gjort lite mer julgodis och gluttat internet, serier och svt dokumentärer så är jag så himla uttråkad att det kanske börjar bli dags att ta tag i plugget ändå.

När jag tittar dokumentärer på svt för att fördriva tiden, är det tydligt att jag egentligen borde plugga :P


Tenta i juridiktorsdag...

Något litet, något sött. Något juligt, något rött.

Innan jag har hunnit tänka tanken helt ut så andas etern ett motstånd mot att jag ska sluta blogga. Läskigt ;]


Mor kom på besök ikväll vilket resulterade i ett kärt återseende (mjo, men inte bara mellan oss). Emo flyttade från dom till oss när Zingo dog. Precis som alla andra snyfthistorier om djur som sörjer så var han inte riktigt sig själv efter det. Miljöbytet verkar göra susen på honom.


Det kunder inte bli lägligare med mammabesök för vi hade precis bakat lussebullar! (Jag har kommit på snilleblixten att baka och trixa nu så att man kan njuta sen). Tips till alla andra! Våga vägra julstress! Alternativt skit i baket. Alltså inte i degen.

I år firas julen här hemma hos mig och Em så jag passade också på att fråga Mor om det fanns några speciella önskemål på julgodis.
"Något nyttigt" blev svaret -_- Antiklimax av rang!

Vilket synd att jag redan hade gjort de nödvändiga inköpen då.

Hehe.


Ett filmtips att ignorera om jag får välja.

Nu var det längesen jag kom med ett filmtips. Fast det här kanske inte är ett tips, det här är snarare ett skrik i panik:
DON'T DO IT!!!


REC
& REC 2


Jag vågar nog påstå att filmerna är en blandning mellan Blair Witch Project, Exorcisten och samtliga zombiefilmer. Den första filmen visste precis vilka knappar den skulle trycka på. Mörkrädsleknappen, äckliga-barnknappen och surpriseknappen. Det var längesen jag faktiskt skrek rakt ut (flera gånger) av en skräckfilm.

Första filmen i kombination med att cykelhjälmen trillade ner från hatthyllan när jag skulle lägga mig fyllde hela min varelse med skräck. Ytterligare ett illvrål och en order till Em att leta igenom lägenheten innan sänggåendet.

När Em tittade på REC 2 sneglade jag bara ett par gånger för att slippa psykosen innan läggdags. Men för all del, om du känner för lite spänning såhär i vintermörkret (eller i höstmörkret beroende på var du befinner dig) så kör i vind!

"Nu är det must här i vårt hus..."

Årets första julmust har passerat vår tröskel.

Vad passar bättre till julmust om inte tacos!

Mums ;]



Byggare Bob och Tittare Tom.

Här är vår tillfälliga utsikt från köksfönstret. 1 trappa upp. I morse hade jag två gubbar på balkongen. Då vågade jag inte ta kort ^_- Hehe.

Utsikten från sovrumsföntret. Hmm.

Snart är fasaden klar och husefriden får åter infinna sig.


Om att äta gul snö.

Em: Vilken färg är snön?
Stroll: Gul.

Em: Vilken färg är snön?
Stroll: Gul.

Em: Vilken färg är snön?
Stroll: Gul.

Em: Vilken färg är snön?
Stroll: Gul.

Em: Vad dricker kon?
Stroll: Zingo!

Livet från ett annat perspektiv.

This is my ass climbing the climbing wall.


Tungviktartankar.


Världens fetaste människor, borde inte de också vara världens viktigaste människor?

En tanke bara...

God (tekniska) morgon!

Snooze är världens sämsta uppfinning!

Jag aaavskyr snoozen. Den väcker mig h-e-l-a tiden! Jag är inte alltid den piggaste varelsen på morgonen så jag blir på riktigt dåligt humör när snoozen sätter igång var 4e minut.

Jag har ju ställt den så för att jag bör stiga upp för att slippa stressa. För om jag stressar på morgonen blir jag också på dåligt humör :P Men om det inte funnits nån snooze, då hade jag varit tvungen att stiga upp direkt och då hade jag (och min omgivning) sluppit morgonhumöret.

Nä fy. Jag leker lite med kameran istället. Här försöker jag lära mig själv handskas med bländare, slutartid och iso-tal.

Samma taskiga ljusförhållanden i alla bilder. För vi har typ ingen lampa i vardagsrummet.

CJ och de två vännerna.

Dagens Psst... No2

Jag lyssnar på Sanning eller Bullshit: Baywatch är världens genom tiderna mest sedda tv-serie.

VÄRLDENS!
Kan man därmed dra parallellen att det är också är världens bästa tv-serie?
Jag undrar.


Jag spelar BARA för att det är kul. Okej?!

Psst...

Jag gjorde mål på banjomatchen sist. Här passar ett par utropstecken väldigt bra !!!!!!!

Jag mot målvakten. Försvaret kommer stormandes efter mig. Skott! Målvakten räddar. RETUR!! En studsboll. Jag smackar till och den sitter i KRYSSET!

Som erfaren back och försvarare har jag aldrig haft lyckan att göra mål. Att få njuta att publikens jubel, motståndarnas arga blickar eller känslan av sötma att målet gav oss 3 poäng i tabellen. Nä, men en massa assister har jag i alla fall gjort.

Ett (1) mål har jag gjort i min (trots allt mångåriga) karriär. Det var i Skol-SM i innebandy på högstadiet. Jag tror vi vann den matchen. Men det var inga poäng som förevigades i en tabell på internet, i seriespel. Då räknas det knappt.

Trots att detta seriespel bara är Korpen så finns en tabell att följa på internet. Där står det att vi gjorde 3 mål i tisdags. Ett av dom är gjorde jag. Att vi sen förlorade matchen med 8-3 hör inte hit ;] För nu kan jag spela med glädje i nio år till, i väntan på nästa mål.

Biffar ska fixas. Stekas.

Jag och bloggen har någon form av ett-års-kris. Jag har liksom ingen lust längre.
Det löste jag på ett sätt som jag inte tror är ett alltför ovanligt fenomen: Jag skaffade barn.

En Canon EOS 550D.

Och nu tror vi båda att våran relation är fläckfri igen.

Canons första ord:

Stolt mamma.

Hundliv.

Valparna är äntligen födda och allt verkar enligt rapporter gå bra. Jag hoppas på bilder snart. Life´s great!

Annars så har bloggen fått stryka på foten för annat som är betydligt viktigare:
  • Tentaplugg
  • Förkylning
  • Gödsel

Any day now...

Mamma Ällie, tjock om magen :D


RSS 2.0