Så nära perfektion.

Alldeles nyss hände något som jag inte trodde skulle hända. Inte idag, inte imorgon eller under sommaren. Möjligtvis kanske det skulle hända till hösten, då det är försent - såklart. Men icket! Det hände idag, för några minuter sen!

Jag tog mig i mitt mc-skinnställ! Helt själv, utan att behöva ringa assistanskåren.

Förra året var det ett tvåmannajobb. Minst. En (jag) som drog in mage, rumpa, vader och höfter. En annan som höll ryggskyddet på plats och drog på mig jackan och någon som knöt mina converseskor (!) åt mig. Idag, dvs nyss, tog jag på mig mitt sprillans nya ryggskydd, gled i skinnstället som en oljad ål, zippade igen dragkedjorna, drog jackan över axlarna och kardborrade fast de nya bootsen på fötterna. Detta trots att det sedan förra säsongen varit jul, nyår, fester, filmkvällar och födelsedagar hit och dit, påsk med tillhörande kostcirkel och semlor hos mormor varje tisdag i en månads tid.

Fan va nice!

Jag känner mig fulländad. Nu är det bara mc-kortet som saknas.

Lyxiga måndagmorgon.

Det har varit långhelg, med flera möjligheter att vila upp sig eftersom jag skippade den årliga studentbrännbollsfesten. Jag har haft 4årsdag med Em, myst med film, grävt i trädgården och tagit en tupplur precis när jag velat, ätit smarrig morsdagmiddag med familjen. Efter det kommer måndagmorgon, med löprunda och en frukost som förtjänar att kallas hotellfrukost, med nyhetsmorgon i bakgrunden. Som Petter skulle ha sagt: det går bra nu.

Dessutom är årets happening kirrat:

Solen skiner och jag har två skoldagar kvar innan sommarlov.

Heja måndag, svår att slå!


Arbetarpåsken i stugan.

Bättre sent än aldrig, här kommer lite om vad som hände i påskas, när vi drog till stugan. Det rensades på gården, ris och ros åkte på brasan...

...några gamla böcker följde med.

Dallas vill vara med, fast han blandar ihop röjningsarbetet med dragkamp. Lätt hänt!

 

Arbetet skrider vidare med att morfar - se och häpna! - knuffar omkull det gamla lärkträdet som står och skymmer solen:

Okay, han kanske fick lite hjälp av pappa ;]
Mamma är rätt nöjd över att trädet valde att missa elkabeln som löper tvärs över gården.


Jag och Dallas njöt mest av det fina vädret, hade några fotosessions och funderade lite över hur det gick för Em och morfar som mekade bil i bakgrunden. En härlig påsk i stugan, som vanligt ;]

Heldagsterapi.

God morgon!
Nu åker jag till Ikea.
Och jag ska inte handla en pinal!

En pingvin? En zombie?

Nää, en smygfilmad hundägare som trampar nybörjarspår i Luleskogen.


...tramp, tramp, tramp, tramp, godis, tramp, tramp, godis...

Lule BK Träningsläger.

Vi landade hemma i Ume, med chips, lagom till att avsluta helgen med en dunderförlust mot finland igår. Jag drabbades en släng av det dåliga humöret. Men vilken tur då att jag har en hel helg av lärdomar att titta tillbaka på. För er andra som också sitter och surar så kan jag bjuda på lite annat kul från i helgen:

Torsdag:

Vi kommer fram till Lule BK och Måttsundsbacken, så det blir lite backträning/lek innan läggdags.
Sen kommer "Dallas 25 veckor-bilden" i solnedgången.

Fredag påtade jag på själv med Dallas på lydnadsplanen. Emanuel tar bussen till Lule, därav inga bilder :)
Lördag, nu hoppar vi på spår-gruppen ute i skogen för att lära oss hur man egentligen gör. Vi började med hårda spår - på asfalt. Eftersom det är svårare att känna doften på asfalt så ska det tvinga hunden att ta ner tempot och blir mer noggrann. Det gick sådär på första spåret. Men skam den som ger sig. Efter det gick skogsspåren bättre än någonsin.

Av en händelse så kikade Em in på Blocket för att leta bilbur, och det fanns en i Lule, anpassad för vår bilmodell, vad är oddsen?! Nu åker äntligen hela familjen säkert.

Söndag: Vi spårar vidare i skogen och Dallas utvecklingskurva skjuter i höjden! Vi får även låna sele och spårlina vilket gör det hela mycket roligare, och lättare. Idag klarar han också av de flesta hårda spår. Dessutom går vi igenom grenen "uppletande av föremål" som man gör i en ruta i skogen som man har trampat upp och fyllt med doftspår. Sen gömmer man en leksak - och hunden ska på kommando leta upp den och komma tillbaka med den. Första svängen gick sådär, Dallas hade behov av både nr 1 och nr 2 ;) Men andra gången satt det! Vi kan inte låta bli att bli förvånade! Se själva:




Dallas sitter sådär som man får göra när man bara är ett halvår gammal och har spårat i två dagar - som en hösäck. Vi har fått med oss massor från helgen och nu har vi alla förutsättningar för att utvecklas, jättekul!

Hej då civilisationen, hej hej kunskap!

Nu packar jag in mig, en massa packning, en stor bur, mat för en helg och en hund med en hel del energi i bilen och så drar vi till Luleå brukshundklubb. Där blir det träningsläger hela helgen! Kameran är med, datorn är med, motivationen likaså med jag tvivlar på att det finns internet i Lules urskogar för att lägga upp bilderna.

Det är lite synd att man ska behöva köra 27 mil för att förskanska sig denna kunskap när man är medlem i Umeå Brukshundklubb. Men nu ska vi inte vara sånna. Det blir en rolig roadtrip, Dallas kommer bli smart, jag kommer bli trött.

Dallas 8 veckor - hej då!


Jag har för mycket frihet i mina händer.

Jag har sovmorgon till kl 15.15 idag.

Det är en så lång sovmorgon att jag inte vet vad jag ska göra med den...

Kanske plantera ut smultronen jag fick av Em's mamma i helgen / eller plantera ut den gula löken som börjat växa i påsen / kanske köpa en ny, ej hundtuggad vattenflaska till pappa / praktisera lydnaden som jag just såg på dvd / eller fara ut och springa med Dallas / kanske betala räkningar?

 

 

 


"En baby är en ängel vars vingar krymper samtidigt som benen växer."

Här har vi ett lock:

Under locket ska det vara en burk... full med små ekogödselkulor.

Jag kan inte hitta burken.


Same same but different.

Jag fyndade en del av arvet på Returbutiken igår.


När knoppar brister för snabbt...

Nu finns det physalis, tomater, persilja, solrosor, ringblommor, purjolök, isbergssallad, vallmo, basilika, luktärt, gullök, potatisgroddar, lavendel och en ivrig trädgårdsamatör med smutsiga naglar som väntar på värmen.

Det kommer bli väldigt tomt i fönstren när allting flyttat ut...


RSS 2.0