Strollan clashar med gudarna.

Clash of the titans (2010)

Nyhet under kategorin "Filmtipset":
Överstruket = se inte om du har bättre saker för dig.

Dessutom såg vi den i 3D. Det var inte riktigt en 3D-film tyvärr. Effekterna var lite tafatta och jag tror nån film-ansvarig har inspirerats lite för mycket av Transformers II. Sam Worthington's got the looks. Men det räcker inte långt här. Han gör sig bra mycket bättre i Avatar där han han begränsad framför-kamera-tid.

Läs en bok istället (jag har massa juridikböcker för utlåning:)

Grönt är skönt och gratis är gott II.

Jag fick värsta bra länken där man kan få GRATIS Spotify Premium! Hur bra är inte det? Och särskilt svårt var det inte heller :D Det bästa med premium nog att jag kan lyssna på spellistan utan att vara uppkopplad mot internet. Då kan jag ta med mig musiken till stugan nästa gång. Kuuung.


Klicka >>här<< och fixa gratis du med.


Två röda kort ger avstängning.

Japp, jag gjorde verklighet av mitt hot och stängde in surdegen i kylen så att den skulle lugna ner sig. Men sen fick jag dåligt samvete (vilken hejdundrans polis jag kommer bli) och tog ut en del för att baka det där förbannade brödet. Tror ni man får nån cred för sin förmåga att förlåta, glömma och gå vidare? Icket.

Jag sätter degen och vänder ryggen till och detta händer:



Han (alltid en han) försöker sig på samma rymningsförsök som sist men den här gången tror jag han är in a killing-mood. Mitt tålamod rinner ut i sanden.

Skjuts in i ugnen med dig! Och stanna där!
Gott blev det :D
(Japp, en polismästare à-la-Hans&Greta)

Strollan delar ut rött kort.

Surdegsbaket kom lite på efterkälken då jag (återigen) fick idén om en no-carb-diet. Hur det gick? Gissa...

Utan större framgång.

Jag hade ju precis kommit igång med surdegsbaket, och det är ju till och med roligt! Därför satte jag för nån dag sen en ny surdeg. Den skulle stå ett dygn. Men jag orkade inte ta tag i det då, och jag tänkte att den säkert bara mår bra av att få stå en halv dag till...

... men se surdegen tyckte nåt helt annat.



Spott och fräs kan du va själv. Nu åker du in i kylen.

"Tjingelingen tåget går..."

Jodå, tåget går och delmålet Stockholm & Bounce är passerat. Det går fort när man har roligt. Energin har fortfarande inte hittat tillbaka till normalnivån så tills den är tillbaka och jag orkar lägga upp några filmer får ni hålla till godo med dessa pic's.

Sammanfattningsvis kan jag meddela att det var grrrymt!
Enjoy!








Strollan fångade förnuftet.

I-landsproblemet är löst. Flyget är avbokat. Nu ska här packas, om nån timme bär det iväg till BUSSEN!

Nästa I-landsproblem: Hur ska vi lyckas fördriva tiden?



Jag älskar att spela bortskämd :]


Vi ses i hufvudstaden!

A kiss farewell.

Hihi, luftrummet stängdes imorse igen. Det ser ut som om mitt I-landsproblem löser sig själv :D Min vanliga morgonrutin spelar numera ut sig framför datorn och svt.se där jag följer askmolnets utveckling. Men jag snubblade även över detta. En försmak av vad som komma skall i helgen :D

 

Jag älskar Bounce sätt att överraska. Typ som att en folksamling helt plötsligt visar sig vara 300 pers i en dansföreställning som bryter ut i dans. Hur tufft är inte det? Synd att dom ska sluta, jag lovar att vinka hejdå från alla er som har viktigare saker för er i helgen ;]

Strollan upplever årets hittills största I-landsproblem.

  • Bussbiljett på torsdagkväll
  • Flygbiljett på fredagmorgon
Jag får ett mail av Malmö Aviation att trafiken kommer gå som vanligt under torsdag OCH fredag. Nyheterna säger att det kan slå om på några timmar.

Vad göra?
Chansa? (vara framme på en timme och förhoppningsvis slippa spendera natten på bussen)

Safe-a? (spendera natten på bussen och hoppas att flyget blir inställt så att vi får pengarna tillbaka)



Överhuvud-taget?

Jag funderade lite på att fundera över om jag skulle göra en header till bloggen. Men jag glömde bort att komma ihåg det så ni får hålla till godo med... ingenting.

Gonatt :]

Miscalculation?

Visa-kortet har gått varmt igen. Den här gången på Bokus.se. Den sista litteraturen till juridik I. Det känns riktigt spännande att lägga pengarna på sånt mitt i renoveringen. NOT. För att det hela skulle kännas lite bättre slängde jag med en bok av Paulo Coelho, min favoritförfattare. Trots ännu mindre pengar på kontot känns det hela mycket mer givande.

Logiskt va?

Strollan ställer krav.

Ikväll klockan 22.00 går en dokumentär om bananföretaget Dole som använde ett bekämpningsmedel som man visste orsakade sterilitet. När dokumentären skulle visas stämde Dole filmaren. Detta tycker jag ger mig ännu mer anledning att se dokumentären. Fast å andra sidan, jag är redan frälst. Jag käkar bara KRAV/Rättvisemärkta bananer, men mest för att dom faktiskt smakar bättre än konventionellt odlade bananas. 

Mitt tips till dig alltså - se dokumentären, förfäras och byt till KRAV :]


Det gäller att fånga ögonblicken.

Igår skrev Em en ansökan där dom ville ha en "profilbild". Jag agerade fotograf. Rättning: jag agerade fotograf  för barn och gjorde läten och fingerfigurer för att framkalla nån form av känsla i fotot.

Min spontana tanke: barn kanske inte är min grej?

Hantverkarn' goes akademiker.

I den kursen jag just tentade av höll vi på en hel del med rapportskrivning och presentationer hit och dit med syfte att lära oss behärska ett mer fackligt språk som verkar trovärdigt i lyssnarnas öron. Ord som adekvata motåtgärder och konformitet. Eller varför inte växelverkan eller respondenter. Fattar ni nånting? Nä knappt jag heller, då. Men nu är jag skadad.

Jag hade väldigt lite luft i mitt bakdäck. Det gick jättetrögt att cykla. Umeå Kommun har det senaste året placerat ut cykelpumpar på strategiska platser i stan. Bland annat på campus. På vägen hem efter ett grymt benpass på gymmet stannar jag till för att fylla däcket. Men jag fattar inte riktigt hur den funkar. Munstycket har två ändar, den ände jag tycker verkar mest logisk att använda delar inte med sig av någon luft. Jag provar den andra sidan och hör hur det susar massa luft. För sent inser jag att pumpjäveln knycker den lilla luft jag har kvar! Jag får inte den andra sidan att funka, så jag får snällt promenera hem och jag känner mig ganska platt.

Det kallar jag en k o n t r a p r o d u k t i v cykelpump!

Strollan kallar in hela gardet.

Stockholmsresan nu på fredag var ju ett stort delmål på min väg mot sommaren. Nu har ett mål med delmålet blivit att ta sig iväg över huvudtaget. Men vulkanen ska inte tro att den kan stoppa oss!

Jag och Whilda tar vår vindrickartjejkväll med manikyr, skitsnack och choklad och förflyttar oss från flyget till busstationen. Bussen tar 10 timmar, och detta gör att vi måste åka dagen innan. Vi har fortfarande inte gett upp flyget, bara helgarderat oss.

Nature will have her way, and so will we.

Grönt är skönt och gratis är gott.

Mamma kom med jordleveransen enligt plan igår och våra grönsaker fick flytta till större boende. Jag tror de blev glada.

Notera våra nya balkongmöbler ^^

Och våra fönster måste tydligen putsas har jag hört.


Dessutom såg jag ett köksluckeföretag här i stan som har jubileum så jag passade på att boka en kostnadsfritt hembesök för planering och offert av vårt nya kök. Det skulle vara riktigt kul om de kunde erbjuda ett humant pris.

Mr. Byggare Bob.

Kolla in dessa framsteg mina vänner!

Spacklat ett varv. Typ fyra varv till innan den blir ett med väggen.

Hejdå andra sidan av dörrhålet.


Asskickarfilm.

Kick-ass (2010)

Jag har aldrig sett en film som på ett så bra sätt balanserat mellan puttinuttgulligt och splatter. Jag mådde lite illa efteråt men helt klart sevärd!

Hantverkarn' hoppas på gröna fingrar.

Just nu sitter jag hemma och väntar på en leverans plantjord. Mina växter börja växa ur sina skor. Jag är lite fundersam över hur det ska gå med solrosen. Jag satte några frön och de har ju tittat upp sen länge. Men jag undrar om de får plats på balkongen, de kan ju bli uppåt 3 meter höga. Får dom nog med sol där? Jag antar att det är det här som är charmen med att odla hemma. Man vet aldrig hur det kan gå. Men solrosor ska ju vara lättskötta, så det värsa som kan hända är väl att den blir sur.



Em's apelsinträd har dock fått nytt runt fötterna. Dessutom klippte jag till det lite. Jag hoppas att den inte blir sur för det, för då får jag det inte lätt.

Emo, hushållets nya tillskott inspekterar.


Hantverkarn' goes ordbajs/vits.

Jag är nyss hemkommen efter min livs första tenta. Kriminoligi. Check! Jag tror jag lyckats svamla mig till ett G.

Jag har flera stackare i klassen som pga Eyjafjallajökull inte kan flyga hem idag. Ingen kommer härifrån, men ingen kommer heller hit. Gudrun Schyman skulle tydligen prata på universitetet men även hennes resa blev inställd. Ser ni rubrikerna i studentbladet:

Stormen Gudrun inställd pga vulkan.

Hehehe...

Ingen vila, ingen paus.

Kommer ni ihåg den där pausen som skulle tas från renoveringen pga studier och insikten om ett liv? Fördelen med en paus är att man får tid att fundera över vilket steg man ska ta härnäst. Nackdelen är  att det tillslut börjar klia så mycket i fingrarna att man smider planer långt över vad som var tänkt från början.

Em's fingrar har kliat färdigt. För nån månad sen kom han med förslaget att vi skulle slå igen dörren mellan vardagsrum-hall. Jag tyckte det var en dålig idé - då.

Så här ser lägenheten ut nu. Rundgång av rang.

Så här har vi tänkt oss:

Vi bygger igen första dörren till vardagsrummet. Sen ska vi flytta dörren mellan kök-hall lite åt vänster så att vi får plats att bygga en stor härlig garderob längs väggen där vi byggt igen dörren. Hallen blir större, vi får mer förvaring, vi slipper rundgången och vardagsrummet blir ett eget rum istället för att likna en omkörningsfil på motorvägen.

 

Som jag sa innan så är det Em's briljanta idé. Och det är hans fingrar som kliar mest. Så han gör grovgörat. Själv sitter jag och pluggar (bloggar). Tenta imorgon. När jag pluggar som värst hör jag:

Em: Näää, men det här går ju inte...

Jag tittar upp ur min bok och får se detta:

Han har kapat första regeln - en halvmeter för kort. Hur gick det till?! :P Oj vad jag skrattade.

Han sågar och bankar. Jag hjälper till att bära skivor lite hit och dit. Det börjar närma sig att inte vara ett hål.

:]


Spring. Löpning. Eller vår.

Det bästa med våren:

  • Solen skiner
  • Fåglarna kvittrar
  • Snön smälter
  • Vägarna blir bara
  • Hundskiten som gömdes i snö kommer nu fram i tö
  • Snön smälter ännu mer och blöter ner vägarna
  • Hundskiten löses upp
  • Jag har varken broms eller stänkskärm på cykeln
SSSVIIIIIIIIISSCCHHH!

Följ den bruna randen?

Träningsdagbok.

Wish me luck.


When two becomes one. ehm. four.

Hej igen :D
Jag tog ledigt över helgen. I fredags fick jag nämligen en trevligt mess av Em. Han hade blivit morbror igen! Flisan hade fått en lillasyster. Därför var vi såklart tvugna att åka norrut.

Mamma, pappa, barn#2

Em och Emilia

 

Underbara tider!


Mitt efterlängtade och avslutade påsklov:

Jo, jag kom hem i måndagskväll. Från stugan. Igår var sista dagen på mitt påsklov. Den ägnades i gruppens goda sällskap och den sista grupprapporten (det är inte lätt att vara 6st som ska skriva rapport, för många kockar på en soppa liksom). Men idag tänkte jag att jag skulle hedra er andra dödliga med ett inlägg och massa bilder från mitt påsklov i stugan.

Kommer ni ihåg förra gången jag var där? Då slet jag upp hela golvet i mitt rum och fixade och donade. Mer om det här. Jag upptäckte att jag inte lagt ut nån bild på hur stugan ser ut. Här kommer den.

Vår underbara lilla stuga på 7rok.

Detta är de inledande aktiviterna när man kommer till stugan under vintertid:
  1. Börja elda. Stort hus - liten spis.
  2. Skotta taket så ingen omkommer i lavinras.
  3. Premiärköra skotern och köra fast på gården.
(det ska nämnas att skotern firar 35 år i år)


Detta är det enda som hände i mitt rum denna gång - jag hittade ett par gardiner på Myrorna som jag trodde skulle passa. De passade in över förväntan! Kolla in rullgardinen alltså! Hehe, nästan snurrigt.

Sen fick jag för mig att klippa luggen. Och man kan ju inte säga annat än att det verkligen var på tiden!

Tadaa!

För att inte nämna allt plugg jag lyckades ta mig igenom!

Come on tentan, bring it!

 

Hemvägen avslutas med de traditionella vägsaltslickar-renarna

Jag hoppas ni haft en lika mysig påsk som jag haft!

Nästa delmål innan sommarlovet: Stockholm 23 april!

 


Påsklovsdag 2-7

God morgon!
Detta är helt sanslöst! Dag 2 på påsklovet och jag är uppe före tuppen. Men om ni visste bakgrunden till detta skulle ni inte tycka det var så konstigt:

Jag ska till stugan. Och jag har längtat dit hela vintern!

Och precis som sig bör med en stuga ligger den, hmm, lite avsides. Dvs inget internet :] Men det är nog inga problem för er. Jag tror ni kommer lyckas fördriva påsken alldeles utmärkt på egen hand. I know I will (skoter:)

Därför får jag nu passa på att önska alla en GLAD PÅSK!



(Em, jag saknar dig redan)

RSS 2.0