Ett avslutat kapitel.

Äntligen äntligen äntligen har jag lämnat ifrån mig nycklarna till gamla lägenheten! Jag och Em städade ur det sista igår och idag på lunchen träffade jag hyresvärden (Läs: f.d hyresvärden) för besiktning och retur av nycklar. Yes, klart, tack och bock, finito, ses i nangilima! The end!


Ja ä int bitter :]

 

 


Nystart No 2

Igår ringde Djurskyddet och talade om att det var en familj som var intresserade av Gandalf och Oskar. Den här gången verkar det vara slutgiltigt. Familjen i fråga har stall, barn och massa djur. Kattorna skulle verka som råttfällor ;] Jag tror det blir perfekt. På tisdag nästa vecka skulle dom komma och titta och förmodligen ta dom med sig.

Men, nu kallar verkligheten - jobbet. Inte alls nå kul när jag vet att det står otaliga kartonger och skriker mitt namn ;] Men... What do you do?

Nystart!

Jo, jag har ju varit lite inaktiv, kan man tro ;] Men icke! Jag har burit och packat kartonger, möbler, påsar, säckar, soffor, stolar och katter. Dessutom blev det bråttom att städa ur gamla lägenheten så när jag inte har burit har jag städat. Fast vi tog en paus och gick på bio i fredags. Och igår hade vi ölkväll i nya lyan, bland ouppackade banankartonger. Och ikväll har vi äntligen kunnat prata lite mer ingående om hur vi vill renovera.

Vi kommer börja med sovrummet. Idag var vi en sväng och kollade golv. Vi har nog hittat det vi vill ha, ett mörkare trä-laminatgolv. Nu ska jag försöka hitta en bild nånstans på nätet som visar ungefär hur det ser ut med en fondvägg i trä, Em är nämligen fortfarande lite skeptisk. Till det ett par vita tapeter, med ett nyanserat mönster i.

Ja, nu jag ska sätta mig och kolla runt efter bilder som beskriver min vision.


Helt åt (svamp)skogen!

Man skulle kunna tro att jag varit lat. Men så är inte fallet. Igår efter jobbet åkte jag till päronen. Vi gav oss ut i skogen för att (försöka) plocka trattkantareller. Men det började spöregna. Men gav vi upp för det? Nej! Hitta vi nå svamp? Nej! -_-

Vi åkte hem igen, blöta. Men jag tänkte inte låta moder jord vinna den matchen, utan gjorde en hejdundrans blåbärspaj istället.
Me vs. Nature 1-0. Hah!

Idag tränade jag med Egal igen. Vi körde bänk och marklyft, eller, bröst och rygg. Det gick bra, även Egal tyckte jag såg ut som en framtida styrkelyftare ;D Nästa pass blir det mage. Oj så vi ska kötta!

Men. Det bästa av allt. Nu har jag Em hemma igen. Jag hämtade han på flyget i eftermiddags, och nu ligger han i min säng och sover medan jag flyttpackar. För imorgon bär det av! På väg från flyget körde jag och visade honom vårat framtida boende. Hans första reaktioner bådar gott för morgondagen då han får se insidan av huset också ;]

Men, nu får det vara nog för idag. Jag har bättre saker för mig :]

Arkitekten i mig tittar fram.

Listor listor listor, ett av mina karaktäristiska drag - jag listar allt, typ. Till exempel: jag har sån bra simultankapacitet att jag kan skriva en lista på allt jag håller på med just nu.

1. Flyttpackar.
2. Bygger banankartongslott till katterna (väldigt upps-katt-at :)
3. Dricker en öl.
4. Tittar på Stargate.
5. Bloggar.
6. Pratar med Em i telefon.
7. Andas, blinkar, kliar mig i ögat, gäspar, tänker och massa sånadär saker man gör hela tiden :]

Sen är det en helt annan diskussion om hur bra kvalitet det blir på det jag gör just nu. Har till exempel bara lyckats packa 1,5 banankartong (med böcker) på ett avsnitt Stargate. (har dessutom märkt att det går alldeles ypperligt att mäta tiden i Stargate-avsnitt. Tex: tiden det tar att tvätta en tvättmaskin = 1 avsnitt+promenad till tvättstugan)

Dags att snäppa upp ;]

Topp-tre-tips.

På väg till jobbet kom jag på ett bra råd jag fått. Sen började jag fundera över vilka fler bra tips jag fått. Här kommer dom tre hittills bästa, utan inbördes ordning.

1. "När det blir dags, köp en barnvagn med svängbara framhjul"  - Klasskompis och nybliven mor.

2. "Prata inte politik i erat förhållande" - En härlig gubbe jag besökte i jobbet.

3. "Ta det lugnt med knät" - Typ alla som känner mig.

På tal om inget så drömde jag inatt att jag blev jätteovän med min bästa kompis. Skitdrygt. Igår drömde jag en till jättejobbig lumpen-dröm. Jag säger bara en sak - kom hem nu Em, jag är less på mardrömmar.

Introduktionslyft.

Höstsolen är fantastiskt. För alla som undrar. Och att sen kombinera det med en tur på brädan, det är fantastiskt.


För övrigt så fick jag min introduktion i styrkelyft idag. Jag och Egal körde bänk. Jag fick lära mig flera nya värdefulla knep och övningar. Träningsvärk har utlovats. Jag är nöjd.

Efter passet tog jag min hämnd på mjölken. Jag köpte två nya paket och fraktade hem dom i bil. Nu står dom i kylen och jag är återigen nöjd.

Mer pannkaka åt folket!

Jag älskar mitt jobb dagar som denna. Då man vet att man har gjort skillnad. Men samtidigt längtar jag vidare, för då vet jag; om det krävdes så lite av mig för att göra så stor skillnad i någons liv - tänk vilken skillnad det skulle kunna bli om jag hade ett jobb som krävde mer av mig.

Jag måste vidare helt enkelt. Man skulle kunna kalla det "mycket vill ha mer". När jag gör ett bra jobb vill jag byta upp mig och göra bättre ifrån mig, i tron att jag skulle vara nöjd då. Men det är nog dags att jag lär känna mig själv. Jag är inte nöjd förrän jag förhandlat fram världsfred, stoppat hungersnöden och renat allt vatten på vår jord. Var ska jag börja?

Jaa, jag gick ju i alla fall med i amnesty.



Snart smäller det.

5 dagar 1 timme och 45 minuter kvar tills vi har nycklarna i handen. Så för er som bara är intresserade av renoveringsrapporteringen kan sluta följa bloggen och komma tillbaka då. För jag känner en skyldighet att varna allmänheten om att det mest kommer vara ordbajs tills dess :P

Nu ska jag iväg och baka apelsin-chokladkaka... under arbetstid!


Gråt inte över spilld mjölk.

Haha, När jag slutade jobbet idag cyklade jag förbi ica för att handla lite mat. Jag fick ner det mesta i väskan, utom mina 2 liter mjölk som jag fick ta i en påse på styret. Jag cyklar hemåt. Påsen gungar. Jag cyklar vidare.

Haaha, sen gungar påsen in i framhjulet, och nedre mjölkpaketshörnet åker in i mellan ekrarna så att ovansidan av kartongen exploderar. Resultat: mjölken bryter mot tyngdlagen och kommer i en störtskur nerifrån och upp - och jag cyklar rätt in i ovädret. Hahaha. Hela mjölkpaketet i luften! Det kändes så kul att jag önskar att det var jag som var personen på andra sidan gatan som hade turen att få vara åskådare till hela spektaklet. Men det är tur att jag är skillad i Paint ;] så att alla andra också kan få sig dagens skratt :D
Och om det är någon som funderar på att duscha i mjölk. Don't do it! Du vet nog hur en trasa luktar när man torkat spillmjölk med den ;P Urk.

Tjejen silar stilar.

Jag har länge funderat över hur vi ska göra om köket. För hela köket ska ut och nytt ska in (utom möjligtvis vitvaror). Även väggar, golv, tak ska göras om. Först ville jag ha ett lantligt kök, vita luckor, smidesdetaljer, mörkt trägolv, snygga modern-gamla tapeter, Nån liten grön planta i fönstret. Även Em tyckte det lät bra...

Men det går ju inte! :P

Det passar inte in i lägenheten, det blir för "gammalt" men framför allt känns det så himla tråkigt och regelrätt. Nätack.
Nu försöker jag tänka utanför ramarna. Det går sådär, men idéerna börjar ta form i alla fall. Svart, rött, grönt? Mönstrade tapeter. Vitmönstrade? Hmm... Öppna luckorna vanligt eller sådär uppåt? Inte bara hyllor, då blir ju porslinet dammigt :P Kanske slå ut den där väggen mot vardagsrummet, göra som en avlång öppning i den? 
Hur det än blir så vill jag inte att det ska vara som plockat ur en katalog. Det måste ju vara personligt.

På tal om katalog - idag kom jag över den nya Ikea-katalogen. Jag fick den aldrig i brevlådan. Undrar om den går bort med allt annat i och med "ingen reklam tack"-lappen? Hur som helst, jag är nöjd. Bläddrade igenom den tre-fyra gånger på lunchen och hittade den perfekta soffan för vardagsrummet! Och Em, jag hittade en bild på nätet den här gången ;P


I-landsproblemet: vilken färg? ;P

Uppochnervända världen.

Oj så skönt jag har sovit. och länge. Men jag drömde nån konstig dröm.

Vi var ett gäng ute och gick. Alltså, med packning och grejer, ombyten, mat och hygiengrejer. Precis som i lumpen. Alla hade sånnadär "nu-ska-vi-ut-och-fjällvandra-märkeskläder". Men jag gick i jeans och en snygg tisha som jag var jätterädd om, och jag hade ingen packning. Inget som helst ombyte. Inte precis som i lumpen, då var jag nogrann med att få med mig allt nödvändigt. Men nu i drömmen tyckte jag att jag kunde allt det där, jag skulle minsann klara mig utan packning, för alla andra var civilister och "kunde ändå ingenting" tyckte jag. Oj vad nonchalant. Dom andra kan inte trott jag varit klok... Jag såg då inte klok ut i varje fall.

Svalde precis sista klunken morgon-kaffe. Nu borsta gaddarna och cykla iväg på jobbet.
Sov sött alla som har tur att fortfarande få ligga till sängs ;]

Under-bart.

Info

Em ringde mig ikväll.

U n d e r b a r t.


"Jag skulle ge min högra hand för..."

Fan alltså. Jag ska gå ut på E-bay och kolla om nån vill bli av med ett högerknä. Man skulle kunna säga att det satte käppar i hjulet för min mc-körning igår. Jag åkte dock till mamm-papp igår ändå.  Skönt att komma hemifrån, och alltid skönt att komma hem till mor och far, och i det här fallet till pappas korvstroganoff.

Som plåster på såren gick jag och mamma och shoppade kläder. Och det är sant! Det funkar faktiskt! :D
Vilka fynd jag gjorde!

Ska kolla bytesmarknaden. Hela min garderob mot ett högerknä? Någon?

Kokta bollar av kärlek.

Igår hängde jag med Jonas och några sörlänningar ut på lokal. Men eftersom jag skulle upp och jobba i morse så skulle det bli en lugn kväll. Lugn blev den, men det blev även väldigt sen. Tok-sen. Så, jag var tvungen att ringa Egal (som för övrigt också var med men som hade självkännedom nog att gå hem tidigt) och säga att jag inte pallar styrkelyft (som jag fastställt att det heter) idag efter jobbet. Det tog emot, riktigt mycket. Att svika är bland det värsta som finns. Inte för att Egal satte sig ner och grät eller för att nåns liv stod på spel, utan just bara för att vi hade bestämt nåt och jag kunde inte hålla det. Nog för att vem som helst som hållit i en hantel vet att man snarare gör mer skada än nytta om man är helt slut innan man ens kommer till gymmet. Men vi bestämde att vi skulle ta det senare i helgen eller nästa vecka istället.

Men det tog inte slut där. Jag känner också att jag har svikit mig själv. Okej att jag kanske är min egen plågoande när det gäller träning, men jag blir nästan orolig över mina prioriteringar när jag känner att jag har gjort något straffbart då jag inte tar mig iväg på gymmet inför vad jag vet skulle vara ett givande pass. Ja, det snurrar av massa funderingar i huvudet på mig just nu. Men jag ångrar ändå inte att jag förljde med igår, det skulle ju vara direkt dumt. Jag hade jättekul.

Och Em, jag fick med mig en hälsning till dig också, jag citerar:


"Hälsa din lyckliga kille, att han ska köpa sig en lott. Fan alltså... han har sån jävla tur, jag hoppas han förstår det."

Persson

Ja, tackar och bockar ;D

Nu tror jag att jag ska sova ikapp. Jag ska ut och plåga Em's hoj med pappa ikväll ;]
Och så åt jag palt nyss. Så fruktansvärt gott!



Tunga grejer på gång.

Jag var precis på bodypump med Ewe. Rätt skönt.

Och imorrn ska jag följa med Egal på hans gym, där ska vi köra lite bänk och gå igenom grunderna för styrkelyft... eller var det tyngdlyft? ;] Ja, mer om det imorrn.

Idag kändes det verkligen att hösten är på väg. Solen sken, men det bet i kinderna. Meen, bara för att jag är på bra humör idag så tänkte jag bjuda på en... jaa, vad ska jag tro... 13 år gammal sommarbild? :]



Enjoy!



Löpande uppdateringar upphör.

Jag var precis ute på min dagliga (eller?;) löprunda. Med mig hade jag Hanna och Kodio från morgonpasset i P3. Det för närvarande lätt bästa radioprogrammet. Men, mitt i allt dyker ekot upp. Nu för tiden rapporteras det dagligen om våldsamheterna i Afghanistan inför presidentvalet som går av stapeln i morgon. Men idag blev jag faktiskt positivt överraskad:


Som artikeln säger så strider detta mot yttrandefrihetslagen i Afganistan, men jag tycker ändå att det är ett bra beslut. Till att börja med så lever ju talibanerna i princip på skrämseltaktik och hot, men framförallt på att de får uppmärksamhet. Men i och med detta beslut drar regeringen bort mattan från taliberna. Fan, bra beslut. Nog för att det bara är en bråkdel av all information som når oss i väst så blir jag ändå glad när jag får höra att den afghanska regeringen tar beslut med målet att låta demokratin få fäste i landet.

En riktigt reko rekar-runda.

Idag har insamlingen börjat - banankartonger :D Fick låna mamma och hennes bil. Det värsta är att jag tror inte jag behöver fler nu. Mitt liv får plats i åtta banankartonger. Bra eller dåligt? Bra för Em, som slipper bära så mycket ;D

Sen passade jag på att reka annat också när jag ändå hade bil. Jag har varit på ByggMax, Beijers och K-Rauta (Sv: K-Järn.) Jag har spanat in laminatgolv, trägolv, båtgolv, garderobskombinationer, skjutdörrar, väggpanel, klinkers, tapeter, kökskranar, köksinredning, balkongtrall, bamsekrukor till balkong-humlen ;] Ja, you name it och jag lovar jag har kollat på det. Trots att det snurrar i skallen av ek, ask, lönn, bok, furu och massa nyanser av brunt så känns det ändå rätt bra. Det är skönt att inte bara sitta och fnula på hur jag vill ha det utan också få en chans att titta på materialen, känna och klämma och jämföra priser. Jag är dock fortfarande kvar på fnular-stadiet eftersom min bättre hälft inte är här och kan några beslut med mig. Men jag är nöjd ändå, K-Rauta var som himlen för den händige. (Hänvisar här till mig själv eftersom mitt horoskop i veckans Aftonbladetbilaga talade om för mig att jag skulle vara ovanligt kreativ denna vecka).


Jag bubblar över - vidrör endast med grytlappar.

Jag måste bara få ur mig lite bubbel som ligger under ytan och vill upp. Jag längtar tills vi får tillgång till lägenheten, jag längtar tills jag och Em får dela varandras vardag igen. Jag längtar tills han kommer hem. Jag vet att jag har hittat rätt, till och med mormor vet det - lillprinsen, som hon kallar honom :]

 

Jag vet också att det finns dom som inte förstår vad vi har med varandra att göra. Som garanterat skulle tycka, om dom visste, att vi är helt ute och cyklar som köper lägenhet tillsammans. Men aldrig har jag brytt mig så lite om andras åsikter. Han har egenskaper som gör honom så speciell som bara han kan vara. Som exempel i somras när han var på väg hem till Sverige och jag mailade honom en önskan att han skulle köpa en parfym till mig som vi kollat in förra året när vi var utomlands. När han kommer hem får jag parfymen i födelsedagspresent. "Javisst, jättesött..." Jo faktiskt, för jag var så långsam att skicka mailet att han inte ens hunnit läsa det innan han satte sig på flyget. Eller när han hittar musik som han inte lyssnar på, men som han vet att jag skulle tycka om, och lägger över det på sin dator i väntan på att få spela upp det för mig. Jag tror aldrig han har haft fel när han spekulerat i vilka band jag gillar eller inte gillar. Eller besvikelsen som speglas i hans ögon och hörs i hans röst när jag vaknat och klivit upp innan han hunnit göra klart frukosten och komma med den till sängen. Eller att han bryr sig så mycket att han nästan blir arg när han hör att jag promenerat hem själv efter en vända på krogen. Fastän till och med han börjar få problem att brotta ner mig nu ;] Eller när jag råkat knäcka en flaska olivolja över en ny tröja som aldrig blev ren i tvätten efter det, och han ägnade en hel förmiddag åt att skrubba den med galltvål så att den var som ny igen när jag kom hem från jobbet. Eller blommorna han skickade från andra sidan jordklotet när han inte kunde vara här på min födelsedag. Eller bara det att han får mig att skratta, bubbla och sjuda över och att han dessutom skrattar åt mig. Även när jag är arg eller sur ;]

 

Ingen är perfekt, men Em är perfekt för mig. Och min magkänsla säger att det är ömsesidigt. Så jag hoppas att jag kan lita på min intuition ;] Så finns det nån där som fortfarande är emot oss så... ja, skit samma, synd för dig.

 

 

 


Ett råd om att inte sova under lektionstid.

Jo, det där med fåren. Vi skulle på "stora får och get-dagen". Vi blev lite besvikna, kanske var det regnet, kanske regnet i kombination med bristen på besökare. Men jag är rätt säker på att det beror på bristen på får, och getter. Allt som allt var det 7 får och 1 get. Men, som vi kom fram till senare: Stora får (plural) och get (singular)-dagen. Så, vi får väl skylla oss själva för att vi inte ägnade mer uppmärksamhet under svenskalektionerna.

När jag kom hem möttes jag av den vanliga festen av att bo med dessa två minitigrar. Som så många gånger tidigare var diskbänksskåpet öppet och soporna låg utspridda som ett bevis på den ungkarlsfest som pågått under min frånvaro. De måste ha hittat nånting med hög alkoholhalt, eventuellt något som legat och jäst där på botten av hinken, för vilket drag det måste ha varit här! De hade även rivit ner sovrumsgardinen, med gardinstång och allt! Och i farten hade alla böcker och grejer från sängbordet åkt ner i govlet också.

Ja. Det är tur att dom är charmiga, och att de faktiskt är lugnare efter att ha fått vara ute nån timme.


Saker är inte alltid som det sägs att de ska vara.

Det finns ett uttryck - må som man förtjänar - som brukas flitigt på många ställen vid sånnahär söndagförmiddagar.
Precis mår jag, men grejen är att jag inte tycker jag förtjänar det.

Jag höll på att krocka med en cyklist också, vejade och trillade av cykeln. Landade på en redan krossad flaska. Och så det blödde! Nu du Em, det här skulle du ha sett. Det var det fjantigaste lilla cuttet men det slutade inte blöda, tänk dig en sån där hollywoodstråle av blod. Till och med min fältskär, syrran, kan intyga att det var imponerande mycket blod. Och jag, japp, jag står på benen ;]

Men nu ska vi iväg och titta på får. Blöta får.



Vår operation har blivit avslöjad.

Jaha... då är det bara att säga som det är. Vi har blivit avslöjade. Em tyckte att det skulle vara en kul grej att inte tala om för sin familj att vi köpt lägenhet, utan istället skulle vi överraska och bjuda hem dom på middag. Meen, sen kanske man kan påstå att Em gjorde bort sig lite ;] Han tipsade Jullan, sin syster, om min blogg. Hehe.

Jag vet inte om jag var smidigast heller som postade min blogg på facebook. Men hur många kollar där egentligen? Emsan? Eller var det Jullan som skvallrade? ;] Tja, det spelar ingen roll längre. Men det kanske förklarar varför Em's föräldrar inte frågade varför de skulle föra över ett par tiotusen från Em's konto till mig, när jag skulle betala handpenningen.  Ooops.

Jag var ute och sprang med Egal idag. Tänkt så otroligt mycket bättre det går att springa när man inte är själv! Han tränar även styrkelyft, eller är det tyngdlyft? Vilket som så övertygade han mig att börja med det. Det känns faktiskt lite spännande, och nu kanske jag har chans att öka från mina 45kg i bänk ;]

Vad gäller lägenheten så har jag inga direkta nyheter. Det är rätt svårt att driva en blogg om renoveringen på lägenheten när vi inte har tillgång till den ännu. 1a september är det sagt att vi ska få flytta in. Men just nu väntar vi bara på att bli godkända av bostadsrättsföreningen, vilket inte bör ta så lång tid. Men dessvärre måste Em vara hemma innan vi kan fylla i alla papper. Men jag har bokat en tid på banken nästa fredag, så förhoppningsvis ska vi kunna avsluta det hela då när han kommer hem. På tal om att driva en blogg så har jag totalt glömt bort hur man kodar. Så jag ska så småningom försöka få tag i nån som kan hjälpa mig göra bloggen lite gästvänligare. Annars händer inte mycket idag, ska iväg på en utflyttningsfest snart, men tills dess ska jag fortsätta nörda mig titta på Stargate SG-1. Har precis börjat på 7e säsongen. Snart ska jag koppla in Atlantis också. Riktigt spännande! Jag vet inte om jag ska tacka Em som introducerade mig, eller om jag ska förbanna han för att jag numera sitter av rätt mycket tid framför datorn ;] (jobba, träna, sova, stargate - typ mina prioriteringar just nu)



Inredning på franska?

Böcker böcker böcker. Idag hittade jag två till superpris. Men grejen är ju att man måste läsa dom också. Och, precis som min litteraturjunkie till bästa kompis så kan jag inte göra mig av med dom. Jag måste ha dom med mig i flytten. Men jag har hittat den, utan tvekan, mest ultimata förvaringen. Bok-hyllan! :D


Så genomtänkt! Jag vet inte om det är den sena timmen, men jag tyckte den var riktigt rolig :D

För övrigt fick jag sovmorgon från katterna idag. Annars har jag inte gjort mycket. Rätt skönt, men lite tråkigt också. Jag var på bodypump och lyfte rekordtungt, så nu hoppas jag på träningsvärk. Men dagens absolut bästa var telefonsamtalet från Em. Obeskrivligt att höra hans röst. Inatt blir det inga mardrömmar. Men det blir inte riktigt natt än heller, jag gjorde nämligen bort mig och sov 3 timmar på eftermiddagen, så jag kommer nog inte somna på ett tag.


Sex strängar på min lyra.

Nu återstår det att se om kontinuitet är min starka sida.

Gårdagen var en dag rätt olik mina vanliga. Till att börja med hade jag bara 4,5 timmes arbetsdag. Sen lunchade jag med en nybliven mamma till gymnasiekompis. Och Em, bara så du vet, den där ungen passade alldeles utmärkt i min famn. Ute som ett ljus, slocknade direkt. Jag gissar att det är vid dessa tillfällen du är glad att du är cirkus 300 bil bort (och totalt okontaktbar)...

... jag är inte så glad över det. Även fast jag vet att han skulle vara ute längre än vanligt så är det ändå oroande att jag inte hört nåt sen i lördags. Jag vet att jag inte ska oroa mig, egentligen. Men i dagens läge kan det inte hjälpas. Därför har jag haft en dålig natt, full av otroligt målande mardrömmar. Till följd av detta höll jag på att försova mig igen, eller, egentligen gjorde jag det. Fast den här gången hade jag i alla fall 15 minuter på att ta mig till jobbet. Lyckades, utan någon större marginal.

Tillbaka till varför gårdagen (trots mardrömmar) var en ovanligt bra dag.

Till middag hade jag också sällskap - Love. Det var ett halvår sen vi sågs sist. Men det känns som igår, lite skrämmande att tiden går så fort. Vi uppdaterade varandra om respektives läge. För övrigt så längtar jag till flytten, för jag börjar mer och mer inse att jag har mina närmaste på den sidan (andra sidan) av stan. Som sagt, god middag och nån öl bara för den goda sakens skull ;] Sen gick vi, som så många andra gånger, över till gitarrsnack. Den här gången stämde han ner min gitarr (som den musikguru han är) så att jag kan spela Dashboard Confessionals låtar. Men innan jag har lyckats lära mig så har väl isarna smält. Ja, nu sitter jag och lär mig lite intron här och där och funderar hur jag ska spendera mina tre kommande lediga dagar.


Vi skördar stadens frukter.

Idag tog jag och yster en tur för att plocka hallon (äntligen!), efter en liter hallon hittade vi 3 stoora rödvinbärsbuskar, med grenar tunga av soligt röda bär. Vi cyklade snabbt hem för att hämta påsar. Väl hemma hos henne tog vi en smörgås och insåg att vi skulle gå på bio också. Public Enemies. Men vi hade inte så lång tid på oss, så vi skyndade iväg för att plocka så mycket vi skulle hinna. På 15 minuter fyllde vi våra påsar till hälften. Jag har precis tagit paus från rensandet och jag tror det ser ut att närma sig 3 liter bär. Och det var knappt halva busken! Men det bästa är att vi var mitt i stan :D

Igår kände jag att min lediga dag inte skulle ge mig så mycket ledigt. Men jag måste säga att jag haft en riktigt bra dag. Jag lyckades tvätta all min tvätt och storstäda lägenheten innan yster droppade in. Bion var ett uppskattat plus. Den var riktigt bra också. Det var längesen jag höll andan i 15 minuter and lived to tell about it!

Det jag inte lyckades med idag var löpningen. Men jag tror det går jämnt ut - jag cyklade fortare än syrran ;] Jag tror jag övertalade henne om mina skills i svampplockning också. Så när vi tömt buskarna byter vi påsarna mot korgar ;]

Nu ska jag återgå till rensningen. Och kanske ta mig en funderare över nånting annat, intressantare att skriva om. Fast bara kanske.

Och sen blev det kväll igen.

Jag fick jobba över idag igen. Men jag behövde inte jobba till 18 utan fick gå 17.30 så jag skulle hinna cykla ner på stan och byta om till passet. Så nu är min body pumpad... alltså, jag var på bodypump. Ja ehm. (Jag minns att Ewe och jag någon gång hade den där diskussionen om att jag ibland kan vara så övertydligt tydlig att det bara blir bakvänt.)

I alla fall.

Det blev inga hallon idag heller! Vadan detta? Jag var helt slut efter gymmet och jobbet. Nu har jag lökat lite framför datorn och pratat med lite 08:or om min planerade betongfärd i slutet på september ;] Det ska bli roligt. Och spännande. Då ska jag försöka ta mig igenom de sista testerna inför polishögskolan - pliktverket!

Men imorrn! Imorrn är jag ledig, men tro inte att det blir sovmorgon för det? Nejdå, klockan 0700 ska jag tvätta. Sen tänkte jag försöka mig på en löprunda. Därefter skulle syrran komma till stan så ska vi leta banankartonger inför det ståndande flytten, sen ska vi plocka hallon :D Men. Eftersom jag är ledig så kommer det bli regn. Så är det ju bara. Men jag hoppas på hallon ändå!

För att inte tala om lägenheten. Jag ska ju inte flytta än, så man kanske ska ta å städa. Den senaste veckan har inneburit lite personligt förfall. Jag tror inte jag har gjort annat än jobbat, jobbat, sovit, tränat, ätit lite och jobbat. Och det märks på min lilla lya. Synd att man måste spendera sin lediga dag i tvättstugan och med dammsugaren i handen.

Katterna sover. Märkligt. Dom kanske förstår att jag inte ska sova riktigt än, för det ska jag inte. Jag ska se ett avsnitt Stargate först. (nörd?)

Over and out! Sådeså.

Jo, det där med hösten.

Tänkte på kommentaren på förra inlägget. Det där om att bli deppad när det blir höst. Jag är nog inte beredd att hålla med om det. Jag tycker faktiskt att det är något alldeles visst med hösten. Jag älskar det! Och det bästa är att det känns i luften att den är på väg.

I helgen gick jag längs en björkallé och vinden tog till så det riktigt slet i håret, samtidigt som solen sken. Det låg några stackars gula löv på backen. Men det är fortfarande några veckor kvar för alla sol-å-bad-dyrkare. Vänta bara tills elden härskar över skogarna, då lövträd skiftar i allt från grön-gult till orange-rött. Då åkrar gulnar och det börjar bita lite i öronen. Men jag, badkrukan, är glad ändå, för jag kom ihåg mössa, halsduk och vindtät jacka ;]

Jag mår så gott att jag ryser i kroppen. Varje höst, utan undantag.
Här är en bild från en av höstens senare promenader 2oo4.



Dessutom betalade jag just handpenningen på lägenheten!
Hösten få komma när den vill!


Höstens antågande

Kom precis till jobbet.
Många ansikten som jag inte sett på 4 veckor. Semestern är över.
Höst?


Ingrönad istället för inglasad

Idag har jag bytt ut inredningsmagasinen mot att spana i alla rabatter och uteplatser jag gått förbi. Jag försöker nämligen lugna ner mig lite med allt för detaljerade inredningsplaner för lägenheten. Vi är ju som sagt två om den frågan ;] Istället började jag fundera över vad jag kan detaljplanera där Em inte känner sig åsidosatt. Min nya problemområde: balkongen!

Balkongen är infälld i fasaden så den är väldigt skyddad. Sen kan man ju glasa in den om man känner för det. Men jag vill inte stänga ute solen och stänga inne värmen. Men självklart vill jag ju kunna dekorera uppför, vilket kan vara svårt då det är betongfasad. Jag har i alla fall insett att klätterväxter är nånting för oss. Det är ju ingen nyhet att jag föredrar gröna växter framför blommande. Ska dessutom katterna följa med så måste vi "bura" in balkongen med hönsnät eller motsv. Kanske inte så snyggt men en utomordentlig klätterställning för Humle som är min nya favorit. Humle i en stor kruka på balkonggolvet.




Jag letade en bra bild och hittade till Gerts fotoblogg.
Han har lyckats med vad jag vill åstadkomma, ungefär.






Balkonggolvet har jag och pappa också hunnit diskutera. Trall är våran lösning. Dessutom perfekt för övervintrande växter så att dom inte fryser tassarna av sig på en gång :]

Nu bråkar katterna igen, med andra ord: dags att sova.

22:32 gonatt

Jag utmanar klockan, och vinner!

Vilken prestation!
Eller... med tanke på vad jag ska börja med att berätta så kanske man inte tycker att det är någon prestation, speciellt om man läser mitt förra inlägg. Jag försov mig idag! Jag började 0700 och vaknade 4 minuter innan jag skulle vara på jobbet. Men jag var faktiskt på plats 0704! Det är vad jag under dessa 8 minuter lyckades checka av på morgonens att-göra-lista som är dagens prestation!

- jag tog mig upp (!)
- dagliga morgontvagningen (dock i handfat istället för i duschen)
- klädde mig i respektabla kläder
- matade katterna och borstade tänderna samtidigt
- packade frukt till matlåda
- låste upp cykeln
- åt en banan under färden
- cyklade till jobbet!

och då tar enbart färden till jobbet ca 6 minuter i vanliga fall, idag kanske den tog 4 minuter.
Bra jobbat tjejen! :D

Bangar trots allt.

Igår under min löprunda hittade jag ett riktigt hallonställe. Jag har peppat hela dagen för att tömma buskarna på hela sin härlighet ;] det gick sådär. När jag kom hem och fick i mig middag så komade jag ihop totalt. Jag spar det till imorrn så kanske min hell-hound till bästa kompis vill följa med och fylla sin frys också.

Nu blir det ett avsnitt Stargate SG-1. Jag har redan borstat tänderna och preppat för sängen. Katterna bråkar, som vanligt när jag är på väg isäng. Det hör till rutinen.

19:59 gonatt.

Renoveringspanik?

För att återkoppla till förra inlägget, träningsvärk. Jag gav ingen uppdatering om läget igår, för det krävdes ingen. Jag kände inte av träningsvärken utan klarade till och med en löprunda på dryga timmen. Men jag kan inte skjuta under stol med att jag inte blev orolig. Och idag, på den fördömda andra dagen efter passet så kommer den smygandes. Men inte i sin fulla styrka, vilket också oroar. Jag ser inte fram emot att stiga ur sängen imorgon.

På tal om stiga ur sängen, det ville jag inte göra i morse heller. Gårdagen var tung. Sol hela dagen, och jobbat utomhus. När jag kom hem var jag helt slut, men imponerades ändå över att jag tog mig ut på en löprunda. Sen var det bara att kasta sig in i duschen och försöka styra upp dom andra två yrhönsen som jag skulle möta upp för att sedan komma oss på inflyttnignsfest. Min tanke var att bara kolla in, säga hej, åka hem och sova eftersom jag skulle upp tidigt i morse. Men alla som haft den planen i skallen i början av kvällen vet att det är dömt att misslyckas :] Som grädde på moset hade jag lovat att jobba extra idag också - totalt 11 timmars arbetsdag. Man skulle kunna säga att jag är lite trött just nu.

Har hunnit bläddra igenom otaliga inredningsmagasin de senaste dagarna. Jag har miljoner idéer men har ingen aning om var jag ska börja. Jag tror det kan vara en idé att låta Em ta del av mina detaljerade renoveringsplaner och höra vad han säger om saken. Om det ska bli nån ordning borde man ju göra en sak i taget. Jag tror han får komma hem och peka det här projektet i rätt riktning innan jag tar mig vatten över huvet ;]


Båda benen bör bära min börda

Men hur det går med det får vi se imorrn, eller snarare på lördag, eftersom det sägs att träningsvärken är som värst 2 dagar efter ett ordentligt pass. (Jag och Ewe var på bodypump nyss. Sjutton vad härligt.)

Hon var på väg att banga. Jag fick nåt halvlamt mess om att hon var trött i benen sen vi gymmade i tisdags. Då ringde jag upp och lät henne smaka på min vrede. Det funkade alldeles utomordentligt :D Det går ju inte att banga heller! Inte min grej. (Ska jag säga som blev överlycklig då det regnade lite lätt i morse och jag fick sova en timme till istället för att fara ut och springa:)

Nu
"in i duschen..." (melodi: YMCA)

K-attans kattor.

Oskar och Gandalf - mina två nuvarande sambos, innan flytten blir av (och dom kommer förmodligen hänga med till nya lyan också). Det är två fantastiskt härliga charmtroll. De är djurskyddskatter, dvs hittekatter. Och jag är deras fodervärd, dvs låtsasmamma, tills dess att någon hör av sig till Djurskyddet av intresse för att ta på sig dessa två. Jag tror jag talar för oss alla tre när jag säger att vi trivs rätt bra ihop. Gandalf var först, sen en månad senare kom Oskar och klättrade, med sina 7,5 kg, över Gandalf och hans ynka 5 kg, i hierarkin och är alltså den som numera får välja matskål först - viktigt! Nu har dom varit hos mig i 3 månader.

Oskar har även en härlig stämma. Just nu sitter han och jalmar mitt i rummet och tittar på mig med sina klara ögon, som om jag var dum i huvet. Fattar jag inte att han vill gå ut? Igår fick han minsann vara ute själv. Han smet rättare sagt, och nu har han fått smak på utelivet, vilket jag fick lida för tidigt i morse. Även om kattorna inte har förstått sig på begreppet sovmorgon så kommer vi rätt bra överens. Dock en mycket bra fördel med att flytta från en etta till en tvåa - jag kan stänga dörren till sovrummet.


Hänger du med?

Idag, medan Em sliter i sitt anletes svett på andra sidan jordklotet, gick jag och köpte oss en lägenhet.

Tja, han visste ju om det. Men ännu har han inte sett den. Det här är nog en av de största grejerna i mitt liv hittills. Man skulle kunna säga att vi gjorde ett kap och nu återstår att se vad vi kan göra av detta renoveringsobjekt som vi har gått och dragit på oss. Em, du kan inte vara riktigt klok som låter mig gå och köpa en lägenhet där allt måste göras om från grunden. Du vet ju vilka högt svävande planer jag har då det gäller inredning. Jag ser inte problemen, snarare möjligheterna. Vilket i och för sig låter rätt bra.

Det här är alltså första sidan i det nya kapitlet. Länge har jag funderat. Nu har jag svaret. Jag har ingen aning om i vilken ände jag ska börja. Men nu har du chansen att följa med från början. Våran slitna tvåa, där förre ägaren var en riktig jag-gör-det-minsann-lika-bra-själv-typ som hade sina egna "smarta" lösningar, ska så småningom bli mitt och Em's drömställe. Nu är det vår tur att visa att vi minsann INTE har tummarna mitt i händerna.

Jag är peppad.


RSS 2.0