Lule BK Träningsläger.

Vi landade hemma i Ume, med chips, lagom till att avsluta helgen med en dunderförlust mot finland igår. Jag drabbades en släng av det dåliga humöret. Men vilken tur då att jag har en hel helg av lärdomar att titta tillbaka på. För er andra som också sitter och surar så kan jag bjuda på lite annat kul från i helgen:

Torsdag:

Vi kommer fram till Lule BK och Måttsundsbacken, så det blir lite backträning/lek innan läggdags.
Sen kommer "Dallas 25 veckor-bilden" i solnedgången.

Fredag påtade jag på själv med Dallas på lydnadsplanen. Emanuel tar bussen till Lule, därav inga bilder :)
Lördag, nu hoppar vi på spår-gruppen ute i skogen för att lära oss hur man egentligen gör. Vi började med hårda spår - på asfalt. Eftersom det är svårare att känna doften på asfalt så ska det tvinga hunden att ta ner tempot och blir mer noggrann. Det gick sådär på första spåret. Men skam den som ger sig. Efter det gick skogsspåren bättre än någonsin.

Av en händelse så kikade Em in på Blocket för att leta bilbur, och det fanns en i Lule, anpassad för vår bilmodell, vad är oddsen?! Nu åker äntligen hela familjen säkert.

Söndag: Vi spårar vidare i skogen och Dallas utvecklingskurva skjuter i höjden! Vi får även låna sele och spårlina vilket gör det hela mycket roligare, och lättare. Idag klarar han också av de flesta hårda spår. Dessutom går vi igenom grenen "uppletande av föremål" som man gör i en ruta i skogen som man har trampat upp och fyllt med doftspår. Sen gömmer man en leksak - och hunden ska på kommando leta upp den och komma tillbaka med den. Första svängen gick sådär, Dallas hade behov av både nr 1 och nr 2 ;) Men andra gången satt det! Vi kan inte låta bli att bli förvånade! Se själva:




Dallas sitter sådär som man får göra när man bara är ett halvår gammal och har spårat i två dagar - som en hösäck. Vi har fått med oss massor från helgen och nu har vi alla förutsättningar för att utvecklas, jättekul!

Kommentarer
Postat av: Memmy

Vad hände med rapporteringen om slå-näsan-i-en-järnstolpe? :o



Hoppas det gick bra! :D

2011-05-16 @ 13:21:40
Postat av: erkki

snyggstrollan med snygghunden!

2011-05-16 @ 20:26:41
Postat av: Ingrid "Tinka" Carlsson

Härligt att få följa era öden och äventyr! Tack för fin rapport med film och allt!

Keep up the good work!

2011-05-22 @ 15:15:39
URL: http://www.lintrollets.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0