En dag i Visakortets tecken.

Detta är värt att nämnas:

  1. Jag åt lunch på Scandic idag.
  2. Jag åt middag på Tre Kronor.
  3. Därefter åt jag efterrätt på Göteborg.
Heeelt sanslöst lyxig första påsklovsdag! Värt att nämna är det fantastiska sällskapet! Em+KitKat.

Sen drog jag iväg med C från klassen och åkte bräda i lilla Bräntberget. Men det gick alldeles utmärkt bra att göra illa sig i den backen också! Jag lyckades med en kombinerad faceplant/axel krasch just efter bigjumpet (fast jag hade inte lika mjuk landning). Ej skönt. Trolig fläskläpp.

Video nr 2 - HoM

Jo, jag fångade lite upplevelse på film en dag. Men då funkade inte ljudet på filen. Trodde jag. Förmodligen hade jag på Mute. Hehehe... Här kommer i alla fall vad jag tyckte var bästa spelningen på House of Metal 2010.

Behemoth.


Strollan gnuggar.

Jag har påsklov! PÅSKLOV! Jag tror inte jag har använt det ordet sen sist jag hade påsklov. I gymnasiet. 2006. För fyra år sen. Fyra år. 4. Enligt min matte måste jag alltså vara fyra år äldre än då jag hade påsklov sist.  Är det nu jag ska få åldersnoja? Jag ska använda det ordet (påsklov) så ofta jag kan den här veckan för det smakar som tryffel i munnen.



Idag när sista lektionen tog slut och jag fick påsklov, då satte jag mig på bussen hem, och njöt av att äntligen ha påsklov. När jag klev in genom dörren för första gången under mitt påsklov slängde jag mig i soffan och slog på tv'n. Under denna första timme av påsklovet visades en repris av Top Model. Det resulterade i reflektion(er):

  1. Jag har inte drömkroppen (varken min egen eller någon annans)
Däremot har jag:
  • Muskler, nånstans.
  • Kunskap om konflikthantering.
  • INTE en brinnande känsla av att pryda tidningshyllor, tv-rutor eller mäns omklädningsrum.
  • Vänner och familj som tycker om mig för den jag är.

Ja. Så började mitt påsklov. Nu kan det bara bli bättre :D

PÅSKLOV!

En offlinehelg.

I fredags var Em's vapendragare Jakob på besök.

Vi drack lite öl, åt god mat och berättade krigshistorier runt tända ljus.
Grönt är skönt.

Igår följde jag med mammpapp till husvagnen och backen för säsongens första tur på snowboarden. På väg dit pratar vi om att köpa hus. Eller rättare sagt köpa gård - min stora dröm. Dom vill visa en gård i närheten av backen och när vi svänger in där visar det sig att det är Fällfors gård. Uppfödare av frieserhästar - min andra stora dröm. Under flera års tid har jag kikat in på deras hemsida för att kolla läget. Eftersom vägen tar slut vid deras gård stannar vi och börjar prata med ägaren som är ute, ur pappa slinker en mening som på en macrosekund får mig att känna mig som 10 år igen: Våran dotter funderar över hästarna dina.
Ja. Hon lotsade oss över gården och in i hagen där 3 av planetens gosigaste fyrfota djur uppehöll sig.

Här är Arvid 1,5 år. Han var till salu!

Och han är tyvärr fortfarande till salu...

 

Tillslut kommer vi fram, jag i extas, och pappas jobb har familjedag i backen med tävlingsåkning i barnbacken och tipsrunda. Vi åker ett åk i varje nerfart. Jag faller.
Jag får nackspärr.

Vi retierar till husvagnen och spelar kort. Tipsrundearrangörerna knackar på och överlämnar ett påskägg. Jag vann tipsrundan i alla fall! :D Nu är jag hemma igen, sitter med vetevärmare runt nacken och vill få rätsida på alltsammans.

Lifeupdate.

Bakom: Paprika

Framför: Skulle vara physalis. Men efter några veckor hade dom fortfarande inte kommit upp. Så i måndags tryckte jag ner några solrosfrön. I måndags!


Hantverkarn' goes frispel.

Igår hade jag tänkt läsa på inför den kommande tentan. Här kommer resultatet:



Skåpet fick en ny framsida. Jag har tyvärr ingen före-bild att jämföra med. (Det var ett orange tyg med svarta och vita fåglar och grenar på. Varför? Vi har ingenting annat som är orange) De nuvarande favoritböckerna fick ta plats uppe på skåpet. Men för att de skulle stå upp behövde jag bokstöden. Och de stod i bokhyllan och hade fullt upp att hålla reda på böckerna där. Så då blev jag tvunden att omorganisera den hyllan. När jag ändå höll på passade jag på att färgorganisera dom:

Sen möblerade jag om i "matsalen". Här är före:

Och efter:

Sen var det läggdags!

Strollan bekräftar farhågor.

Jag tänkte på det här med Global warming. Optimist som jag är försöker jag se något positivt i allt: vad skönt att vi får ett lite mer tropiskt klimat här uppe i norr. Men det är ju inte riktigt så det skulle te sig enligt experterna. Det ska tydligen bli "extremklimat" i respektive klimat. Tex: öken blir mer öken, vinter blir kallare vinter etc.

Jag har hittat bevis på detta. Väderrapporten i morse:
- Inatt har det varit ner till -30 grader på vissa ställen... Norrland har ytterligare snöfall att vänta i veckan.
- I södra Sverige kan vi vänta oss upp till 15 plusgrader kommande dagar.

Det är mars månad. Till och med slutet på mars! Våren borde vara i antågande, inte vintervinter eller högsommar.


Grrraaaattis Sveeeerigee!

Nu har vi i termin 1 på PHS gungat över på gungbrädan, fått vågskålen att tippa, nått checkpointen, tagit oss uppför backen och har neförbacken kvar etc.

Denna vecka är brytpunkten på terminen. Nu är det hälften kvar. Och fort har det gått.

Frågan är bara hur mycket som har fastnat i huvudena på Sveriges väktare...

Hantverkarn' sparkar igång maskineriet igen.

Nu ska jag precis sätta mig och äta middag. Japp, klockan är 20.45. Middagstid.

Mamma har nämligen återigen varit världens bästa mamma och kört runt mig och Em så att vi har kunnat provsitta utemöbler. Resultatet blev lyckat. Em hittade till och med en matchande kruka till sitt apelsinträd, helt själv! Oj så stolt jag blir :D Mitt maniska inredningstänk smittar av sig! 

Därefter konverterade vi resten av mitt studiebidrag till en F U L L frys. Toppen!


Hantverkarn' goes dorky.

Först 10 säsonger av Stargate SG-1



Därefter 5 säsonger Stargate Atlantis som jag såg klart igår, grymt bra slut:



Min kära sambo har inte finslipat sin förmåga att smyga in och ut ur sovrummet, så nu  när jag är vaken kan jag lika gärna sätta igång med Stargate Universe:

Jag hoppas att dom inte gör mig besvikna.

Strollan listar pros'n'cons.

Fördelen med att vara sjuk: Man har en legitim anledning att göra absolut ingenting. Bland annat:
  • Inte plugga.
  • Inte städa.
  • Inte gå hemifrån.
  • Inte blogga ^^
  • Inte göra nånting annat än att ligga i soffan och glo Stargate.
Nackdelen:
  • Huvudväken har fått sällskap av illamående, yrsel och blodtrycksfall pga antibiotikan.
  • Bivärkningarna kostade mig ciskus 500:-
  • Stargate erbjuder inga större polisiära kunskaper.

Happypills makes happyface.

Manboy, manboy, you can call me manboy...
Jag vet. Förlåt.


Vuxenpoäng till mig som lyssnade på basgruppen och tog med mig min huvudvärk och gick hem från skolan. Ännu mer vuxenpoäng för att jag ringde vårdcentralen, lyssnade på deras advice och köpte Ipren och en termometer! Det blev så mycket vuxenpoäng att jag var tvungen att jämna ut det med att cykla omkull på vägen hem.

Plingpangbom!

Snilleblixt. Tveklöst.

Grupparbete. Vi ska redovisa om sexualbrott. Efter 10 powerpoint-redovisningar är man ganska less på att lyssna. Och vi är sist ut. Nånting måste göras. Blixten slår till:

"Jag vet, vi gör ett rollspel!"

Alltså vadå? Varför inte? Fattar inte varför dom tvekar ^^

Strollan med röda näsan, hette en helt vanlig tjej...

Ni vet att händelser/tidpunkter i livet ofta kombineras med känslor. Och om man känner den känslan senare så tänker man på den stunden. Till exempel: Snön ligger gnistrande vit, himlen är knallblå och solen skiner. Känslan i kroppen påminner om påsken. Man riktigt längtar till påsken. Eller hur? Även om denna dag skulle infalla i januari! Ni fattar.

Jag upplever en liten annorlunda variant av den just nu. Jag är dyngförkyld. Sådär att jag är matt i kroppen, ont i halsen, sprängande huvudvärk och näsan rinner trots att det är täppt. Dessutom ringde dom från jobbet och behövde hjälp. I bilen sitter jag och funderar över allt och inget. Sen händer det. Väckarklockan.

"Jaa, nu känns det i kroppen att det är vår. Vänta nu. I kroppen? (Känner efter) Japp, jag är precis lika knäckt som förra våren, och våren innan dess."

Så mycket för vårkänslor.
Sen gick jag in på Ica för att köpa halstabletter och kom ut med en förpackning Keso.

S M A R T.


Hantverkarn' bekräftar The Secret.

Jag har gång på gång tänkt (och ibland också sagt det högt) att jag skulle vilja ha en gjutjärnsstekpanna. Igår kom jag hem från skolan och skulle börja laga middag. Och vad stod på spisen??

Tadaa!

 

Tänk om allting vore så enkelt. Sen har ju solen och våren börjat göra sig påmind. Men som jag skrev tidigare kommer jag och våren ganska dåligt överens. Jag vill antingen ha vinter, eller sommar. Helst vill jag vara utomlands, Kroatien, sol, varmt, strand. Mmm... Näst helst vill jag ha sommarvarmt nu på stört.

 

Tadaa! (kl. 12.45 idag)

 

Hmm...

Jag vill ha en bil, jag vill ha en bil, jag vill ha en bil...

 


Personlighetsutredning.

Idag fick jag frågan (och notera att det egentligen är ett konstaterande): Du är ganska intelligent va? Och så är du en sån där jobbig optimist, eller hur?

Jag kan ju inte annat än hålla med ^^ Men jag måste också visa andra sidan av myntet, eller måste och måste, jag väljer att dela med mig av mina dark sides helt enkelt.


Precis som en periodmissbrukare har jag samma återkommande begär vad gäller konditionsförhöjande träningsformer. Denna vecka har inte varit vit, så att säga. Notera den obefintliga upptrappningen: Ca 1 mil skidor i lördags, intervallöpning på band i tisdags, simning och crosstrainer på torsdagen med löpning till och från gymmet.

Resultat: Fruktansvärt ont i knäna.
Intelligensnivå: Knappast hög.
Mentalstatus: Rätt negativ inställning till allt vad rörelse innebär.

Jag håller på att bli skogstokig på allt vad våren innebär. All denna snö måste ju ta vägen nånstans. Den bildar alltså en ytterst fientlig slaskmodd som lägger sig över alla, ALLA, cykelbanor och den är precis så där retsam att den just och just låter mig komma fram när jag cyklar till skolan (på andra sidan stan). I kombination med konditionsknäna utgör det ingen walk in the park direkt. Modden kommer mig så pass under skinnet att jag lätt skulle välja vinter till juli bara jag slapp detta.

Resultat: Aggression
Intelligensnivå: Aggression är kanske inte Einsteins grej va?
Mentalstatus: Aaaaaningens neggo.

Efter att jag fick den där kommentaren har jag gått runt och funderat över vilka neggogrejer jag kan dela med mig av till er. Nu när jag ska sätta dem i print går det sådär...

Resultat: Få exempel för att motbevisa påståendet ovan.
Intelligensnivå: Se Resultat ^^
Mentalstatus: Rätt glad att jag ändå inte lyckades motbevisa honom

---> Obotlig optimist? :D



Sen vill jag be om ursäkt för ett långt och innehållslöst inlägg. Om jag hade lagt ner denna insats på plugget hade jag imponerat på mina lärare.

Resultat: 0
Intelligensnivå: 0
Mentalstatus: :]

Hantverkarn' utvecklar sina superhjälteförmågor.

Från en dag till en annan ser det ut så här.
Ett steg närmare oasen.


Nu plugg. Tjingeling.

Kakmonstret?

Som sagt, det gick inte så bra att kalljäsa surdegen. Den åkte i soporna och jag satte en ny deg innan jag cyklade till skolan. Senare under dagen får jag ett mess av Em: "Något håller på att smita från soptunnan."

Min slutsats - kalljäs inte degen första jäsomgången, utan andra. Och kalljäsning ska tydligen ske svalt inte kallt. Dvs cirkus 15-17 grader. Annars kan det gå riktigt riktigt snett

 

.


Dough!

Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Jag har precis lyckats baka mitt första surdegsbröd och jag tror att jag är surdegens Crocodile Dundee.

Den där degklumpen jag gömde undan i kylen igårkväll var inget annat än en degklump nu heller. Och jag vet inte vilket som gick snett. Det är för många nya variabler att kunna lista ut det. Klumpen åker i soporna och jag tar ett steg tillbaka från "jag tror jag har lärt mig baka bröd" till "jag kan läsa" och letar fram ett recept.

Jag delar mitt bröd med er.

Jo, här kommer en sen uppdatering vad gäller surdegsbrödet. Egentligen var grunddegen klar i fredags. Men då hade jag inte tid att baka ut det, så jag täckte bunken med plast och ställde in i kylen. Igår gjorde jag mitt livs första surdegsbröd med mycket lyckat resultat. Vi fikade mackor med varm choklad och vips var ena limpan slut.

Det receptet jag använde innehöll jäst. Och det känns ju lite fusk, eller o-hardcore som det kallades i en forumtråd jag just läste (baka surdegbröd är tydligen hardcore). Därför läste jag runt och runt efter hur jag ska bära mig åt. Dessutom vill jag kalljäsa degen, i kylen över natten, så att jag bara kan ta fram den och grädda imorgonbitti. Det skulle vara lyx.

Här är i alla fall vad jag kommit fram till:
  • Andelen surdeg ska vara 30% av mängden mjöl+vatten.
  • Andelen vatten ska vara cirkus 50% av mängden mjöl (om det är vetemjöl)
  • Om man ska kalljäsa ska man ta en mindre mängd jäst.
  • Vid kalljäsning ska degvätskan vara kall.
  • Brödet ska smaka bättre om det får jäsa länge (kalljäsa över natten)
Detta blev resultatet av mina slutsatser:
  • 150 gram surdeg blandades med
  • 150 gram vatten och
  • 300 gram dinkel/vetemjölsblandning
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt
Detta står nu i kylen. Återkommer med resultatet imorgon.

Guds små rara lamm.

Lamb of God



House of Metal 2010

Necrophobic


Hypocrisy

 

Bill, Bull och Scar Symmetry

 

Behemoth


Säsongsuppehåll.

Idag var då dagen för brödet att bakas. Men ikväll är det House of Metal. Ni kan ju gissa vilket som prioriteras.

|,,|___O___|,,|
|
^
_/   \_



Jag kan ju meddela att en grundsurdeg håller 1 vecka i kylskåp och 1 år i frysen. Så jag kan gott vänta till imorgon.

Rock on.

Jag modellerar, jag modellerar...!

Pappa fyller år idag. Grattiiis! :D Mamma köpte tårta och hämtade oss i stan men när vi kom fram utbrast hon:
Mamm: Men tusan, vi glömde köpa en blomma!
Papp: Det gör inget, vi kan äta sallad till maten istället.

Och där sattes ribban för kvällen.


Exempel på våra "Jag är tjock, du är ful - jag kan banta"-skämt
  1. Jag är rik, du är fattig - jag är mätt
  2. Jag är rik, du är fattig - jag kan bli lika fattig som du, om jag vill
  3. Jag är rik, du är fattig - jag vill bli lika smal som du
  4. Jag är dum, du är ful - jag får ligga
  5. Jag är smart, du är korkad - du har långt att gå
  6. Jag är nykter, du är bakis - jag har det roliga framför mig
  7. Du är ful, jag blir full - du är fortfarande ful
  8. Jag är kvinna, du är man - jag kan bara få det bättre

Pappa får ett uppslagsverk av mig i present, med ledtråden "jag är smart, du är dum - här är en hjälp på vägen." På framsidan är det bilder av diverse historiska personer. Morfar pekar på Hitler:
Moffa: Men titta, där är ju Adde!
Sen blir dom som två pojkar på julafton:



Och vi försökte oss på Matchmaking katt-hund:

Utan resultat. Hade kunnat funka.

Dessutom har jag kommit fram till att folk verkar ha väldigt trevligt i början av sommaren ^^ Typ hundra pers som fyller år i veckan, 4 st idag.

Memmy, det gäller dig också, grattis! Skidor på lördag ;D

Slemmets spännande resa, del fyra.

Nu kanske ni trodde att jag skulle sysselsätta er med bilder på en burk med slem i en evighet. Där har ni fel. Nu kommer sista :]

Surdegsbröd dag 3 (07.45)

Nu har degen stått och bubblat i 3 dygn.

  • 1 liter färskt ekorågmjöl
  • 1 liter 40 gradigt  vatten
Min lilla burk rymmer inte detta så jag flyttade över slemmet i en större, nydiskad, glasskål.

Rör om - Slem!

Sen är det bara att täcka med duk och gömma undan i ett dygn igen. Ni vet i tecknade filmer när en ond slemmig typ blir kluven i två och man tror att han dör. I själva verket blir det två ondingar istället. Precis så funkar surdegsbröd. Och det luktar lika illa också. Sen kan man nämligen ta en liten del av denna smet, röra ner ytterligare 1 liter mjöl och vatten och så börjar man om från det här stadiet igen! Skitasmart!

Tredje delen.

Surdegsbröd dag 2 (08.00)

Titta titta vilka fiina bubblor! Men det luktar INTE mumma. Allt är i sin ordning.  Dessutom har smeten "växt". Alla bubblor som gör det såklart, men rätt kul. Jag rör om och gömmer undan igen.


Stålkvinnan

Jag känner att jag inte längre orkar bära på min hemlighet. Det är jag som är

Stålkvinnan! Tada!!

Hantverkarn' goes hulkenfingrar!

En kort update angående surdegen. Den har börja utveckla småå småå luftbubblor och "doften" har tagit ett steg bort från yoghurtkultur. Ett långt steg. Urk. Precis som det ska.

Det ska nämnas att jag har högsommar nu. Jag planerar för bärplock, sylter, safter, grönsaker och grönt gräs. Jag blir lika besviken varje gång det snöar. Det är som en redig bitchslap i mitt sommarfräkniga ansikte. I dessa sommardrömmar ligger planen för balkongen. Det är inga dåliga planer vill jag lova.


Det är ingen vidare vacker syn just nu. Men vad tror ni?
Kommer jag lyckas med den grönskande oas jag drömmer om?

Jag har så mycket jag vill odla att jag inte tror att jag kommer få plats med det. Jag har tagit fram papper och penna för att börja skissa på en ritning. Ett axplock:


Hemma hos Jamie är en toppenbok. Han tar upp de fyra årstiderna, vilka grödor som hör till respektive säsong samt en bra info om hur man kan odla dom, både på friland och på BALKONG!


På bokrean hittade jag en annan bok angående att odla grönsaker. Vissa saker ska ju sättas redan nu så förra veckan satte jag paprika och physalis. Paprika har jag lyckats med förut, fast utan någon större avkastning. Physalis ska tydligen gå jättebra och lätt att odla, och det ska ge frukt till långt in på hösten. Gött!



Följetongen fortsätter. Nervkittlande spänning.

Surdegsbröd dag 1 (06.40)

  • Plockar ner burken från sitt gömställe. Rör om och luktar. Det luktar som yoghurtkultur. Jag väntar med spänning på att bubblet ska sätta igång. Dessutom bytte jag till ett lock istället för duk. Fast jag skruvade inte åt det, jag la det bara ovanpå.
  • På med locket och tillbaka upp i skåpet.

 

 


Hantverkarn' goes husmor.

Nu ska ni få följa med på en svindlande resa i Sveriges matkultur. Detta är ytterligare ett steg i mitt projekt att aldrig mer köpa bröd. Buckle up!

Surdegsbröd dag 0 (06.30)

  • 1 dl färskt ekorågmjöl
  • 1 dl 40 gradigt vatten
Blanda i en glasburk, rostfri bunke eller det som finns att tillgå. Sen ställde jag den i skåpet ovanför kylen. Det är varmt och skönt där. Täckt med bakduk. Nu ska den stå och puttra i 3 dygn.


RSS 2.0